Evropa priča o Nici, Lajpcigu i Hofenhajmu

Tim sa Azurne obale lider šampionata, Lajpcig i Hofenhajm poremetili planove Njemcima, Real i Bajern ne posustaju
55 pregleda 0 komentar(a)
Nica, Foto: Reuters
Nica, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2016. 20:11h

Pet najjačih liga u Evropi i u njima sedam neporaženih ekipa na startu sezone!

Lista definitivno nije uobičajena, jer među timovima koji ne znaju za poraz nema dominantnih šampiona poput Juventusa i Pari Sen Žermena, niti moćne Barselone...

Nakon više od dva mjeseca u šampionatima mogu da se polako i naziru potencijalna iznenađenja, a najveće bi moglo da se dogodi u Francuskoj, gdje čuda čini Nica.

Redom - ovo je sedam timova koji još nisu osjetili ukus poraza u prvenstvu.

NICA (skor 8-2-0)

Nica je krajem avgusta skrenula pažnju na sebe dovođenjem Marija Balotelija, ali realnost je da i bez njega tim sa Azurne obale ima šta da ponudi u francuskoj Ligi 1.

Na klupi je odlični švajcarski trener Lusijen Favr, a Nica je do sada upisala osam pobjeda, ima i dva remija, uz gol-razliku koja garantuje i spektakl navijačima - dala je 20 golova, primila svega sedam.

LAJPCIG (skor 5-3-0)

Klub koji godinama raste i čiji je glavni sponzor Red Bul pokazuje da ga više ne zanima igranje po nižim ligama.

Lajpcig u osam kola ima pet trijumfa i tri remija i trenutno je druga snaga njemačkog fudbala, iza neprikosnovenog Bajerna.

HOFENHAJM - (skor 4-4-0)

Tim koji s klupe vodi najmlađi trener u seniorskoj konkurenciji (29 godina), Julijan Nagelsman, počeo je sezonu sa četiri remija, a onda povezao četiri pobjede u ligi, pa je trenutno u zoni kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Sanjamo izlazak na evropsku scenu", rekao je Nagelsman.

VILJAREAL (skor 5-4-0)

Na "Madrigalu" se uvijek igrao dopadljiv fudbal, a Viljareal je do sada u sezoni pokazao da je postao i takmičarska ekipa.

Pet primljenih pogodaka u devet kola govore da trener Fran Eskriba zna šta radi, a „žuta podmornica” potajno sanja i Ligu šampiona...

TOTENHEM (skor 5-4-0)

Kao i prošle, Totenhem i ove godine juri titulu u Engleskoj.

Prošlo je devet kola, Sparsi imaju pet pobjeda i četiri neriješena ishoda, što i nije baš fenomenalno, ali je i činjenica da su na samo bod od prvog mjesta.

REAL I BAJERN (6-2-0/6-3-0)

Real i Bajern su jedini velikani na ovoj listi. Madriđani su preuzeli prvo mjesto u Primeri, a Bavarci lidersku poziciju ljubomorno čuvaju u Njemačkoj.

Bonus video: