Finiš djelo krasi: VBA i Lids u samoj završnici stigli do nova tri boda

VBA bolji od Šefild venzdeja, Lids od Lutona
386 pregleda 0 komentar(a)
Radost igrača VBA, Foto: Twitter.com/WBA
Radost igrača VBA, Foto: Twitter.com/WBA
Ažurirano: 23.11.2019. 18:30h

Fudbaleri VBA i Lidsa opravdali su ulogu favorita u mečevima 17. kola Čempionšipa protiv Šefild venzdeja, odnosno Lutona i uz dosta muke stigli do nova tri boda u borbi za direktan plasman u Premijer ligu.

VBA je dobro počeo protiv Šefilda – “vrećice“ su povele poslije 10 minuta golom Robsona-Kanua i sa minimalnom prednošću otišle na odmor.

Gosti su do izjednačenja došli u 55. minutu. Krovinović je u šesnaestercu oborio Lija, a Flečer je realizovao penal.

Činilo se da će oba tima osvojiti po bod, ali je dva minuta prije kraja dosuđen novi penal, ovog puta za tim Slavena Bilića. Siguran realizator bio je Čarli Ostin, koji je svojoj ekipi donio velika tri boda.

A poslije velike borbe do nove pobjede stigli su igrači Lidsa. “Paunovi“ su slavili na gostovanju Lutonu i ostali na dva boda iza vodećeg VBA.

Tim Marsela Bijelse poveo je u 52. minutu preko Patrika Bamforda, da bi domaći izjednačili dva minuta kasnije, kada je Kolins matirao Kasilju.

Djelovalo je da je podjela bodova neizbježna, ali je u 90. minutu Pirson postigao autogol za veliko slavlje igrača i navijača Lidsa.

Preston je na gostovanju Derbiju prekinuo niz od tri uzastopne pobjede. Tim Aleksa Nila poražen je minimalnim rezultatom, a gol za Derbi postigao je Martin Vagorn.

Do još jedne pobjede, druge uzastopne došao je Stouk. “Potersi“ su na svom “Bet 365“ stadionu gubili poslije prvih 45 minuta od Vigana, da bi u nastavku Bat i Diuf režirali preokret. Gol za Vigan postigao je Morsi.

Veliko iznenađenje priredio je Milvol, koji je u Velsu bio bolji od Svonsija – 0:1. Jedini gol za ekipu iz Londona postigao je Valas, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca.

Blekburn je na svom terenu bio bolji od Barnslija (3:2), kojem nije pomogao ni novi menadžer Gerhart Štruber. Barnsli je već 16 mečeva bez pobjede i biće veliko iznenađenje ako ostanu u ligi i naredne sezone.

Brentford je na svom terenu golom Votkinsa savladao ekipu Redinga (1:0), a pobjednika nije bilo u duelu Hadersfilda i Birmingema - 1:1.

Golova jedino nije bilo u duelu Bristol sitija i Notingem foresta.

U prvom meču današnjeg programa Čarlton i Kardif igrali su 2:2.

Rezultati:

Čarlton – Kardif 2:2 (Galager 13, Leko 42. – Mendes-Laing 52, Tomlin 73,)

Blekburn – Barnsli 3:2 (Dek 24, 86, Dauning 69. – Čaplin 48, Vudro 82. )

Brentford – Reding 1:0 (Votkins 62.)

Bristol siti – Notingem forest 0:0

Derbi – Preston 1:0 (Vagorn 33.)

Hadesfild – Birmingem 1:1 (Kembel 55. – Roberts 79.)

Luton – Lids 1:2 (Kolins 54. – Bamford 52, Pirson autogol 90.)

Stouk – Vigan 2:1 (Bat 55, Diuf 90+3 – Morsi 39.)

Svonsi – Milvol 0:1 (Valas 65.)

VBA – Šefild venzdej 2:1 (Robson-Kanu 10, Ostin 88. – Flečer 58.)

Sinoć:

Fulam – KPR 2:1 (Kamara 27, 64. – Hjudžil 3.)

Sjutra:

Midlzbro – Hal 13:00

Bonus video: