Gana traži neutralan teren za meč protiv Egipta

"Naš zahtjev je zasnovan u skladu sa alarmantnim pogoršanjem bezbjednosne situacije u Egiptu", stoji u pismu GFA.
0 komentar(a)
Gana, Foto: Reuters
Gana, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2013. 21:02h

Fudbalski savez Gane (GFA) zatražio je od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da ključna utakmica plej-ofa za učešće na Svjetskom prvenstvu protiv Egipta bude odigrana na neutralnom terenu.

FS Gane je naveo da je previše opasno da ekipe igraju u Kairu, a u pismu FIFA objavljenom na svom sajtu ističe se da ta utakmica treba da bude premještena na "sigurno i bezbijedno mjesto".

"Naš zahtjev je zasnovan u skladu sa alarmantnim pogoršanjem bezbjednosne situacije u Egiptu. Pojedini naši igrači izrazili su ozbiljnu zabrinutost za bezbijednost na tom meču", stoji u pismu GFA.

Najmanje 51 osoba poginula je u neredima u Kairu prošlog vikenda u sukobima između bezbednosnih snaga i pristalica svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Morsija.

"Koliko god saosjećali sa našom braćom u egipatskom fudbalskom savezu, veoma smo zabrinuti za sigurnost i bezbijednost naših igrača i funkcionera. Želimo da FIFA preduzme neophodne korake kako bi zaštitili živote ljudi iz Gane i Egipta za vrijeme revanš utakmice plej-ofa", poručio je GFA.

FIFA je potvrdila da je dobila zahtjev Gane i da će pratiti bezbjednosnu situaciju u Egiptu, prije nego što donese odluku.

Predviđeno je da reprezentacija Egipta dočeka selekciju Gane 19. novembra u Kairu, u revanšu koji odlučuje o putniku na svjetski šampionat sljedeće godine u Brazilu.

Prvi meč dva afrička tima biće odigran 15. oktobra u Kumasiju, u Gani.

Bonus video: