Grbić krunisao sezonu iz snova

\\"Osvajanje titule i poziv u reprezentaciju su kruna svega. Zadovoljstvo je zaista trenirati sa Jovetićem i Vučinićem\\" - kazao je Grbić
0 komentar(a)
GRBIĆ, Foto: Luka Zeković
GRBIĆ, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.05.2011. 19:54h

Kapiten Mogrena Petar Grbić u subotu je u pobjedničkom transu otvorio šampanjac na Lugovima i proslavio drugu titulu sa budvanskim timom, ali trenuci slavlja nisu trajali previše zbog novih profesionalnih izazova. Jedan od ponajboljih igrača lige nije imao vremena za slavlje, pošto je samo dan kasnije zajedno sa saigračima Radoslavom Batakom i Markom Ćetkovićem počeo pripreme sa “hrabrim sokolima” za naredni kvalifikacioni meč sa Bugarima.

Dva dana nakon osvojene titule, kapiten šampiona je u opuštenijoj atmosferi “sabirao” utiske...

- Posljednjih dana i moje izjave su bile “prelivene” emocijama, presrećan sam zaista što sam bio dio uspješnog kolektiva. Imali smo izvanredan stručni štab, upravu koja se trudila da bude što bolja, a ponosan sam i na svoje saigrače koji su mi ujedno i prijatelji. Zadovoljstvo je još veće zbog toga što mi igrači znamo koliko je bilo teško. Sa 22 godine osvojio sam drugu titulu, a bio sam i kapiten velikim igračima u klubu kakav je Mogren - ističe Grbić.

Ofanzivni vezista crnogorskog šampiona nije mogao da pomogne saigračima u finišu sezone, propustio je i utakmicu protiv Budućnosti u pretposljednjem kolu, dok je u finalu Kupa protiv Rudara drugi put u kratkom vremenskom razmaku zaradio isključenje (u najmanju ruku diskutabilno).

Pljevljaci su slavili u penal-lutriji na podgoričkom stadionu i odbranili pehar u masovnijem takmičenju.

- Mislim da je Fudbalski savez Crne Gore napravio pravu stvar što je “okrenuo” Bergerove tablice za treći krug takmičenja. Liga je ove sezone bila zanimljivija nego ikada, odlično je propraćena od strane medija i publike. Žao mi je što se sve onako završilo u Kupu, ali mislim da sam neopravdano isključen. Mislim da su svi vidjeli kako se sve izdešavalo. Krivo mi je što sam u finišu sezone dva puta isključen, kao da sam neki grubijan. Ne želim, međutim, više da pričam o tome - dodao je Grbić.

Dobre partije u dresu Mogrena “lansirale” su Grbića, koji je protiv Uzbekistana debitovao u dresu “hrabrih sokola” i sa nekoliko lijepih poteza potvrdio da poziv nije došao slučajno. Kapiten Budvana skrenuo je pažnju inostranim klubovima, sportski direktor Olimpijakosa Darko Kovačević “snimao” je Grbića u finalnom okršaju u Kupu.

- Postigao sam pet golova u prvenstvu i dva u Kupu, što je malo za moju poziciju. Imao sam, međutim, dobru sezonu, jer sam namjestio puno golova. Osvajanje titule i poziv u reprezentaciju su kruna svega, a zadovoljstvo je zaista trenirati sa Jovetićem i Vučinićem. Potpuno sam koncentrisan na naredni meč, a ukoliko selektor odluči da mi ukaže povjerenje, spreman sam da svim srcem pomognem reprezentaciji - zaključio je Grbić.

Hladna glava donosi uspjeh

Naredni meč sa Bugarskom mogao bi da bude i ključan u čitavim kvalifikacijama...

- Ovo je najveći meč u istoriji Crne Gore, već je prisutna euforija, čitava zemlja je u transu. Treba, ipak, spustiti loptu. Favoriti jesmo, a sa ovakvim timom mislimo samo na pobjedu. Moramo, međutim, da imamo hladnu glavu i uspjeh neće izostati - kazao je kapiten crnogorskog šampiona.

Bonus video: