Greške iz Prištine ne smiju da se ponove, Mugoša i Bećiraj će ih kazniti

"Crna Gora je po načinu igre slična Kosovu. Ali, želimo tri boda, tako ćemo se postaviti na terenu, jer samo trijumfom možemo da nadoknadimo ono što smo izgubili u Prištini", kazao je selektor Češke
4684 pregleda 0 komentar(a)
Česi na večerašnjem treningu u Podgorici, Foto: Twitter
Česi na večerašnjem treningu u Podgorici, Foto: Twitter
Ažurirano: 09.09.2019. 19:01h

Češka fudbalska reprezentacija je u Podgoricu stigla da uradi sve ono što nije u subotu u Prištini kada je poražena od Kosova.

Agresivnost, mirnoća u završnici, sigurnost u odbrani..., sve to sada mora da bude na nivou da bi Česi parirali Crnoj Gori, poručio je selektor Jaroslav Šilhavi.

"Lako smo primili dva gola u Prištini, čak bih rekao i prelako. Neke greške nam se previše često ponavljaju da bi bile slučajne i jasno je da protiv Crne Gore ne smije da ih bude. Crna Gora ima brze napadače i veziste, prije svih Stefana Mugošu i Fatosa Bećiraja. Sve mora da bude na većem nivou nego u duelu sa Kosovom", rekao je Šilhavi na konferenciji za medije.

Naglasio je da je njegov tim došao da pobijedi.

"Crna Gora je po načinu igre slična Kosovu i nemam dilemu da će nas namučiti. Ali, želimo tri boda, tako ćemo se postaviti na terenu, jer samo trijumfom možemo da nadoknadimo ono što smo izgubili u Prištini", kazao je Šilhavi.

Utisak je da je poraz od Kosova dobro uzdrmao Čehe. Tako je Šilhavi morao da odgovori na pitanje čeških novinara da li je vidio da su igrači preuzeli odgovornost za slabu partiju.

"Nisam pratio šta se pisalo, jer imam važnijeg posla. Moram da pripremim tim za meč sa Crnom Gorom. Analiza duela sa Kosovom je bitna da bismo vidjeli kako u nekim momentima ne treba da igramo, a odgledaćemo i utakmicu sa Crnom Gorom iz juna. Ne očekujem da protivnik promijeni mnogo, to je tim koji želi da drži sredinu terena", poručio je Šilhavi.

Napadač Patrik Šik je meč sa Kosovom završio pola sata prije kraja.

"Imao je grčeve, tražio je izmjenu. Nema, ipak, problema, trenirao je i igraće", kaže Šilhavi.

Iskusni defanzivac Marek Suhi je pričao o atmosferi u timu nakon poraza u prethodnoj rundi kvalifikacija.

"Teško nam je pao poraz, ali desilo se i to ne možemo da promijenimo. Najbolji lijek je utakmica sa Crnom Gorom koju želimo i moramo da dobijemo. Nije vrijeme da pričamo o tome ko je i kako pogriješio, jer mi smo tim i sve radimo zajedno", rekao je bek njemačkog Augsburga.

Crna Gora će ponuditi nešto novo s novim selektorom, smatra Suhi.

"Nema svrhe porediti Kosovo i Crnu Goru, svaki protivnik donosi nešto drugačije. I sada će kao i u Prišitini biti veoma teško. Gledali smo meč Crne Gore sa Mađarima i vidjeli neke novitete u postavci. Novi je selektor, ima svoje ideje, a mi moramo da budemo spremni na sve. Pobjeda? Naravno, moramo da nadoknadimo kiks iz Prištine i da nastavimo put ka Evropskom prvenstvu", jasan je Suhi.

Bonus video: