Grof o Radonjiću: Napravio je čudo, oborio sve rekorde

"Mnogo mi je drago zbog njega i volio bih da se plasira među osam najboljih u Evroligi. Neću da govorim o fajnal-foru, jer nastrada čovjek ako ga pomenem. Napravio je čudo, oborio sve rekorde. Ko je to slutio prije dvije godine?", rekao je Miodrag Grof Božović.
51 pregleda 1 komentar(a)
Grof Dejan Radonjić, Foto: Žurnal.rs
Grof Dejan Radonjić, Foto: Žurnal.rs
Ažurirano: 03.02.2017. 17:10h

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima i da je on davao "posljednju reč" kada se odlučivalo ko će biti doveden.

"Tražite određenu poziciju i imate dva ili tri predloga. Mi bismo doveli najbolje, ali imamo dva-tri predloga za svaku poziciju, a posljednju riječ dajem ja. Gleda se ono što može da se dovede, za novac za koji može da se dovede", rekao je Božović u razgovoru sa novinarima na pripremama na Kipru.

Zvezda je tokom zimske pauze dovela mnogo igrača. U klub su stigli Nemanja Milić, Milan Senić, Milan Pavkov, Srđan Vujaklija, Abraham Frimpong, Ričard Boaći i Nenad Milijaš.

"Svakome treba vremena da se prilagodi i prihvati način rada, kao i nove saigrače. Kako sada stvari stoje, mislim da su prava pojačanja... Vidjećemo da li će biti spremni kada dođu na naš stadion jer tamo lopta drugačije odskače", kazao je Božović.

On je istakao da mu se čini da je Zvezda na dobrom putu, iako je rekao da će na ljeto biti potrebna dodatna selekcija, uprkos tome što su sačuvani Mičel Donald, Damjan Le Talek i Gelor Kanga.

Novi napadača kluba Ričmond Boaći ostavio je dobar prvi utisak, a Božović je rekao da ne može o njemu da sudi na osnovu gola na debiju u pripremnoj utakmici.

"Ali, kako se kreće, igra, gledajući tehniku i brzinu, trebalo bi da bude dobro pojačanje. Boaći je došao pod najboljim uslovima za nas. Moguće da bude kao i sa Ugom, da on ovdje ponovo postane onaj igrač kakav se očekivalo da bude", dodao je.

Božović je istakao da misli da je povratak Milijaša prava stvar jer se radi o iskusnom igraču, koji zna šta znači igrati u Zvezdi.

On je dodao da je istorija pokazala da forsiranje mladih igrača i njihova rana prodaja dovodi do toga da se "ta djeca često gube" jer nespremna i nejaka idu u inostranstvo.

Klub su tokom zime napustili Ugo Vijeira, Tomas Fibel, Pablo Mouče, Miloš Cvetković, David Babunski i Adam Mičel, a Božović je kazao da će se "vidjeti" da li će još neko otići.

Božović je rekao da nije optimista kada je reč o plasmanu u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, kao da nije to bio ni prošle sezone.

"Veoma je teško kada se prodaju najbolji igrači. Treba forsirati svoje, dovoditi pojačanja na brzinu, plus nemati siguran budžet, a pričati o Ligi šampiona. Vjerujem u duplu krunu, iako će biti teško i neizvjesno do kraja", rekao je Božović.

On je rekao je da dešavanja u "vječitom" rivalu Partizanu prati samo u medijskim naslovima.

"Partizan pokušava da se pojača i proda, kao i mi. Oba kluba su u sličnoj situaciji. Ako pobijedimo derbi, neće biti ništa riješeno", rekao je on i dodao da neće tokom priprema neko iz Zvezde gledati utakmice Partizana jer ima još mnogo do međusobne utakmice.

Nezaobilazna tema u posljednje vrijeme su odlični rezultati košarkaškog kluba Crvena zvezda, koji niže pobjede u Evroligi i regionalnom takmičenju. Božović je naveo da redovno prati utakmice, a posebne riječi hvale imao je za svog kolegu, trenera košarkaša Dejana Radonjića.

"Mnogo mi je drago zbog njega i volio bih da se plasira među osam najboljih u Evroligi. Neću da govorim o fajnal-foru, jer nastrada čovjek ako ga pomenem. Napravio je čudo, oborio sve rekorde. Ko je to slutio prije dvije godine?", rekao je Božović.

Upitan šta fudbalskom klubu nedostaje da bude uspješan kao košarkaški, Božović je odgovorio uz osmjeh: "Nedostaje nam košarkaški teren i da igramo pet na pet".

Govoreći o kritikama na svoj račun, Božović je kazao da stiže da ih čita, ali da one ne utiču na njega.

"Utiče tako što ne utiče nikako. Kada bih svakog slušao šta priča, izgubio bih samog sebe. Nemam vremena da ih komentarišem. Čovjek mora da radi i da ne obraća pažnju", rekao je Božović.

Bonus video: