Gvardiola priznao da je trka za titulu završena

Mančester siti se nakon sinoćnjeg šokantnog poraza od Volvsa i defitivno oprostio od titule
3105 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Beta-AP
Pep Gvardiola, Foto: Beta-AP

Liverpul je na pragu da nakon 29 godina osvoji titulu u Engleskoj Premijer ligi. "Redsi" imaju 14 bodova više od aktuelnog prvaka Mančester sitija, koji ima bod manje od drugoplasiranog Lestera.

Strateg Mančester sitija Pep Gvardiola smatra da je Liverpul već osvojio titulu.

"Razlika je prevelika. Nerealno je da razmišljamo o borbi za titulu. Imamo šanse jedino da osvojimo drugu poziciju i zato treba da okrenemo misli ka Lesteru", rekao je Gvardiola.

Mančester siti ove sezone igra ispod očekivanja. U dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježili su pet poraza, jedan više nego cijele prošle sezone.

"Znam dobro kvalitet svog tima, ali je situacija takva da moramo da nastavimo dalje. Ne smijemo da odustanemo, sada nam je prioritet da obezbijedimo mjesto koje vodi u Ligi šampiona", izjavio je Gvardiola nakon utakmice sa Vulverhemptonom.

Gvardiola je dodao da njegovi igrači moraju da budu spremni za utakmicu sa Šefildom. Taj meč je na programu u nedjelju od 19 časova.

Sjutrašnji program obilježiće derbi između Arsenala i Čelzija (15h), dok će sada već izvjesni novi šampion Liverpul na domaćem terenu ugostiti Vulverhempton (17:30h).

Bonus video: