Gvardiola: Želim da vidim da su moji igrači gladni uspjeha

Ne želim čuti nikakve izgovore o umoru, rasporedu ili količini mečeva. Ukoliko imamo šansu da se borimo do kraja i da odbranimo titulu, ne postoje izgovori. Imamo dovoljno dugačku klupu i dovoljno igrača, rekao je Španac
331 pregleda 0 komentar(a)
Pep Gvardiola
Pep Gvardiola

Mančester siti, aktuelni šampion engleske Premijer lige, osvojio je prvi trofej u sezoni, Liga kup, gdje je u finalu na "Vembliju" bio bolji od Čelsija nakon penal ruleta.

U Premijer ligi ima bod manje od vodećeg Liverpula 11 kola prije kraja sezone.

"Građani" će sjutra od 21 čas dočekati Vest Hem u 28. kolu, a trener Pep Gvardiola očekuje da njegovi igrači pokažu da su gladni trofeja.

- Želim da vidim želju da stvarno želimo da osvojimo titulu. Ne zanima me toliko kako igramo ili neke druge stvari, samo je želja bitna - na početku utakmice, tokom utakmice zajedno sa navijačima. Reći ću vam nakon duela da li sam uočio nešto specijalno ili nisam. - kazao je Gvardiola.

Trener Sitija ističe da je fokus na njegov tim prioritet, ali da prati i rivala.

- Liverpul je i dalje lider i do sada su bolji od nas. Ali preostalo je još 11 mečeva i imaju osvojen bod više. Manja je prednost nego što sam mislio da će biti prije nekoliko nedjelja, ali još uvijek je prednost. Moramo da se fokusiramo samo na sebe, ali naravno da ćemo i njih pratiti i slaviti ukoliko ne osvoje bodove. Pretpostavljam da i oni slično razmišljaju. Jedina stvar koju možemo da uradimo je da napravimo pritisak. - dodao je Španac.

Nekadašnji trener Barselone i Bajern Minhena smatra da je borba za titulu dovoljan motiv koji daje snagu.

- Ne želim čuti nikakve izgovore o umoru, rasporedu ili količini mečeva. Ukoliko imamo šansu da se borimo do kraja i da odbranimo titulu, ne postoje izgovori. Imamo dovoljno dugačku klupu i dovoljno igrača. - rekao je iskusni stručnjak.

Manuel Pelegrini se vraća na "Etihad", ali u ulozi trenera Vest Hema.

Čileanac je sa Sitijem osvojio Premijer ligu i dva Liga kupa za tri godine provedene na klupi.

- Ubijeđen sam da će Pelegrini dobiti toplu dobrodošlicu. Odradio je nevjerovatan posao, osvojio je ligu i napravio dobar tim. Imam veliko poštovanje prema svim trenerima koji su ovdje trenirali, naročito prema Pelegriniju. - zaključio je Gvardiola.

Bonus video: