Hadžibegić: Prolazimo kroz težak period, ali vjerujemo u bolje sjutra

Utakmica Crna Gora - Bugarska se igra u petak od 20 i 45
1417 pregleda 3 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: BORIS PEJOVIC
Faruk Hadžibegić, Foto: BORIS PEJOVIC

Faruk Hadžibegić ponovio je da je sramota da Crna Gora bude peta u grupi kvalifikacija za EURO 2020, ali da ne bila katastrofa i da završi na posljednjem mjestu.

„Rezultat je proces malo dužeg rada, dužeg perioda... Potrebno je da se sklope stvari – da smo kompletni, da nema povreda... Logično je da imamo takmičarsku želju, to je sportski. Niti ćemo padati u euforiju, a niti u katastrofu, ali ne stidim se da kažem da želim pobjede“, rekao je Hadžibegić.

Situacija nije dobra, uoči mečeva sa Bugarskom i Kosovom...

„Mi samo rezultatima možemo da promijenimo situaciju. Svjesni smo gdje smo i da su tribine prazne, ali ne stvara se ništa na jednom meču. Svaka utakmica je šansa i moramo da uradimo sve da je iskoristimo. Nije normalno da budemo peti, ali mi moramo da stvorimo uslove da zainteresujemo publiku. Osnovna stvar je da pobijedimo, jer prolazimo kroz težak period, a vjerujemo u bolje sjutra. Duboko vjerujem da smo bolje odradili pripreme nego prethodne i očekujem pobjedu“, rekao je Hadžibegić.

On je kazao da razlog svakog okupljanja nacionalnog tima mora da bude pobjeda.

„Nemam pravo da kažem da smo bolji, ali smo tu po kvalitetu sa Bugarima. Onog momenta kada budemo kompletni, kada napravimo pobjedničku atmosferu, nećemo davati prednost nijednom rivalu. Razlog svakog okupljanja mora da bude pobjeda, a ne priča o situaciji, povredama, ima li ili nema publike“, rekao je Hadžibegić.

Tomašević i Vešović ne igraju, kao i Bakić, pod znakom pitanja je Savićević.

„Ako budemo na nivou naših mogućnosti vjerujem da ćemo ih pobijediti. Dobri su, igraju brzo, ali imamo kvalitete kojima možemo da ih nadigramo“, rekao je Hadžibegić.

Bonus video: