Hrvatska fešta: „Vatreni“ pokazali Argentini kako se dobija autsajder

Hrvatska sada mirna i puna samopouzdanja čeka duel sa „gaučosima“, u kome može da ovjeri prolaz u osminu finala. I ima kvalitet za to
50 pregleda 6 komentar(a)
HRVATSKA, Foto: Reuters
HRVATSKA, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2018. 21:07h

Hrvatska je otvorila Mundijal pobjedom i u Kalinjingradu napravila prvi, veliki korak ka drugoj fazi.

Taktički i tehnički superiorniji od Nigerije, „vatreni“ su kontrolisali dešavanja na terenu i energiju rivala, odigrali na rezultat i dobili šta su htjeli - 2:0.

Imali su i sreće da prvi gol postignu iz prekida, da defanzivac Nigerije Etebo u 33. minutu skrene loptu u mrežu, a za razliku od Argentine odigrali su bez kiksa u odbrani, protiv napadački opasnije i raznovrsnije ekipe nego što je Island.

Sve dileme su riješili 20 minuta prije kraja, kada je Ekong kod kornera povukao Mandžukića, a Luka Modrić iz penala pogodio za 2:0.

Hrvatska sada mirna i puna samopouzdanja čeka duel sa „gaučosima“, u kome može da ovjeri prolaz u osminu finala. I ima kvalitet za to...

Prilično rezervisano, iako ofanzivno, sa Mandžukićem, Kramarićem i Rebićem, pa i Perišićem, Hrvatska je ušla u meč, ali kao da je bila svjesna da će kvalitet koji ima u napadu doći do izražaja.

Glavni cilj je bio da se agresivni Afrikanci umire i da se sačeka šansa. Perišić je imao jednu prije nego što je Etebo poklonio vođstvo...

Nigerijci su u drugom poluvremenu napravili pritisak, Modrić i Rakitić nisu mogli da sami pokriju sredinu terena, pa im se od 60. minuta priključio Brozović.

Sve je njegovim ulaskom došlo na svoje mjesto. Hrvatska je dobila sigurnost u kontroli i lopte i prostora, a nakon drugog gola i entuzijazam „super orlova“ je prvo splasnuo, pa se potpuno ugasio, dok je sa tribina stadiona u Kalinjingradu odjekivalo:

„Večeras je naša fešta...“.

Bonus video: