I Robin van Persi traži da ide

"Moja želja je da igram za klub koji će osvajati trofeje i donijeti mi slavu", kazao je Van Persi.
0 komentar(a)
Van Persi, Foto: Reuters
Van Persi, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2012. 19:25h

Arsenal gubi korak za velikim klubovima, pošto je najveća zvijezda kluba, Robin van Persi odlučio da ne produži ugovor koji mu ističe za godinu.

"Kako sam i ranije nagovještavao, moja vizija razvoja kluba se kosi sa onom koji su mi na kraju prethodne sezone iznijeli trener, Arsen Venger i izvršni direktor Ivan Gazidis. Pričali smo o strategiji, strukturi i politici kluba, ali ne i o mojim finansijskim uslovima. To mi i nije prioritet. Moja želja je da igram za klub koji će osvajati trofeje i donijeti mi slavu", kazao je Van Persi.

Holandski as nije želio da ulazi u detalje razgovora, naročito zbog "ogromnog poštovanja prema Vengeru, saigračima i navijačima".

"Činjenica je da se naše vizije rada u klubu umnogome razlikuju. Možda moje razmišljanje ne dijele navijači, ali ja sam porastao u Arsenalu, imao stalnu podršku trenera i navijača. I trudio sam se da na terenu u svakoj utakmici dam sve od sebe. Ponosan sam što sam bio ljubimac mnogih navijača, koje i ja volim, kao što volim i Arsenal. No, vidjećemo nakon dvije sedmice kako će se razvijati situacija i ja ću nakon novog razgovora sa Gazidisom donijeti odluku", kazao je sjajni napadač Van Persi.

Za usluge napadača koji je u dresu “tobdžija” i holandske reprezentacije u prethodnoj sezoni postigao čak 51 gol, zainteresovani su brojni veliki klubovi, ali najozbiljnije ponude stigle su od Juventusa i Mančester sitija.

Bonus video: