Iguain stigao, pa Mesi pobjegao

Ovo je velika satisfakcija ze mene. Dugo sam pauzirao, čekao, sada je napokon došlo vrijeme da uživam - izjavio je Iguain nakon tri gola protiv Betisa (4:1)
0 komentar(a)
Iguain, Foto: Reuters
Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2011. 23:23h

Betis je do prije dva kola bio lider u Primeri, a sinoć je vidio kako je igrati protiv pravog lidera - Real Madrid je napunio mrežu tima iz Andaluzije (4:1), iako je na poluvremenu bilo neriješeno.

Real je, doduše, bio lider samo sat i po, Barselona se pobjedom nad Rasingom (3:0) opet vratila na vrh, ali su Madriđani pobjedom u derbiju ostali za petama katalonskom klubu. Razlika je samo bod.

Nade Betisa u Madridu odagnao je Gonsalo Iguain čim je počeo nastavak. Argentinac je golom lansirao Real i najavio još jedno golgetersko veče. Jer, kao i u prošlom kolu protiv Espanjola u Barseloni, opet je postigao tri gola.

- Ovo je velika satisfakcija ze mene. Dugo sam pauzirao, čekao, sada je napokon došlo vrijeme da uživam - izjavio je Iguain.

U timu Žozea Murinja bio je i Kristijano Ronaldo, ali nije postigao gol, prešao je na asistencije - Portugalac je dva puta omogućio saigračima da zatresu mrežu. Pored Iguaina, u strijelce se upisao i Kaka.U tom trenutku Argentinac iz Reala izjednačio se sa zemljakom iz Barselone na čelu liste strijelaca (po osam golova), ali to je bila varka, Mesi je tek trebalo da odigra meč.

Najbolji svjetski fudbaler nije propustio priliku da sa dva nova gola u pobedi protiv Rasinga (3:0) vrati Barsu na vrh, a sebe na prvo mjesto liste strijelaca.

Rezultati

Majorka - Valensija 1:1

Hemed (penal) 90+3 - Rami 38

Real Madrid - Betis 4:1

Iguain 46, 70, 73, Kaka 59 - Molina 69

Hetafe - Viljareal 0:0

Barselona - Rasing Santander 3:0

Mesi 11, 68, Ćavi 27

Granada - Atletiko Madrid 0:0.

Danas:

Rajo Valjekano - Espanjol

Saragosa - Real Sosijedad

Levante - Malaga

Sevilja - Sporting Hihon

Ponedeljak:

Atletik Bilbao - Osasuna.

Bonus video: