Ikardi i Leva garantuju golove, Pulišić nova Lampardova opcija

Poljak postao rekorder Bundeslige, a napadač Pari Sen Žermena igra sve bolje u novom klubu
1343 pregleda 0 komentar(a)
Dao je sedam golova u posljednjih pet mečeva: Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Dao je sedam golova u posljednjih pet mečeva: Mauro Ikardi, Foto: Reuters

Navijači Čelsija su bez velikih očekivanja ušli u ovu sezonu, svjesni da slijedi godina rekonstrukcije, ali možda na kraju i bude razloga da slave i menadžersko umijeće Franka Lamparda, igračke legende kluba sa „Stamford bridža”.

Lampard je u prvi tim lansirao mlade asove, a posljednji u nizu koji je impresionirao je Kristijan Pulišić. Amerikanac, doduše, nije ni bio nepoznanica, samo se čekalo da proradi nakon što je u London došao iz Borusije za 64 miliona eura. Dočekao je šansu i zablistao na „Tarf Muru” protiv Barnlija, gdje je upisao het-trik.

Po tri pogotka su postigli i napadači Lestera Ajose Peres i Džejmi Vardi u nestvarnoj pobjedi nad Sautemptonom (9:0), dok su Robert Levandovski i Mauro Ikardi potvrdili ono što svi znaju - da ne praštaju kada uđu u gol šansu.

Predstavljamo igrače koji su obilježili fudbalski vikend:

GOLMAN

Krul (Norič) - uradio je mnogo, a na kraju nije postigao ništa. Odbranio je dva penala napadačima Mančester junajteda, ali to nije sačuvalo njegov tim poraza...

ODBRANA

Stambuli (Šalke) - derbi Rura nije opravdao očekivanja, ali je Šalke uspio u namjeri da zaustavi nalete Borusije. Odbrana „kraljevsko-plavih” je odradila posao perfektno.

Espinosa (Espanjol) - tim iz Barselone je prekinuo niz neuspjeha i golom Kolumbijca osvojio tri boda na gostovanju Levanteu.

Čilvel (Lester) - u kontinuitetu pokazuje da je kalibar za mnogo veći klub od Lestera. U Sautemptonu je postigao pogodak za 1:0, a kasnije i dva puta asistirao.

SREDINA

Pulišić (Čelsi) - Lampard ima još jednog mladića koji je spreman da izludi protivnike u Premijer ligi. Het-trik u Barnliju je samo najava mogućnosti omalenog Amerikanca.

Verati (PSŽ) - Parižani se poigravaju s rivalima u Ligi 1, a Verati podsjeća na igrača koji je još 2012. stigao u Grad svjetlosti kao veliko pojačanje.

Madison (Lester) - tim koji vodi Brendan Rodžers ima „i glavu i rep”, a najveći majstor je 22-godišnjak iz omladinskog pogona Koventrija.

Henderson (Liverpul) - uprkos dominaciji, Liverpul je imao mnogo problema da dođe do trijumfa protiv Totenhema. Pogurao ga je kapiten prvim premijerligaškim golom na „Enfildu” još od decembra 2015. godine.

NAPAD

Levandovski (Bajern) - niko tako nemilosrdno ne trese mreže kao poljski napadač. Za vikend je ispisao istoriju kao jedini igrač u istoriji Bundeslige koji je bio strijelac u svakom od prvih devet mečeva u sezoni.

Ikardi (PSŽ) - Liga šampiona ili Liga 1 - Argentinac ne pravi razliku, navikao je da postiže golove i u Pari Sen Žermenu. Sve je manje sumnje u to da će ga „sveci” na ljeto otkupit od Intera za 70 miliona eura.

Peres (Lester) - posebno je inspirisan u duelima sa Sautemptonom. U aprilu mu je je s Njukaslom dao tri gola, sada je isto to uradio i sa Lesterom.

Bonus video: