Ikardijeve majstorije srušile Juve u velikom derbiju, Fiorentina bolja od Rome

Inter je realno i zaslužio tri boda u velikom derbiju, iako je Juve poveo ni iz čega preko Štefana Lihtštajnera u 66. minutu
50 pregleda 1 komentar(a)
Inter Milan, Foto: Reuters
Inter Milan, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2016. 20:57h

Derbi Italije je pripao Interu, prvi put u Seriji A još od novembra 2012. i velikog trijumfa u Torinu koji je režirala tada ekipa Andree Stamaćonija.

"Crno-plavi" su pobijedili Juventus sa 2:1 na "Meaci", Frank de Bur je vjerovatno sačuvao posao, a Mauro Ikardi još jednom pokazao kakva je klasa - pogodio je prvo za 1:1 glavom, a onda i majstorski asistirao Ivanu Perišiću za pobjedonosni pogodak.

Inter je realno i zaslužio tri boda u velikom derbiju, iako je Juve poveo ni iz čega preko Štefana Lihtštajnera u 66. minutu.

Ikardi je već u 68. poravnao nakon kornera, a onda asistencijom dokazao da nije samo gol igrač, već da je srce Intera...

Интернационале - Ювентус 2-1 (18 сентября 2016 г, Чемпионат Италии) от Независимый спорт на Rutube.

Stevan Jovetić je meč odgledao s klupe...

Prvi poraz je upisala Roma, i to na gostovanju u Firenci - Fiorentina je slavila sa 1:0 golom Milana Badelja u 82. minutu.

Фиорентина - Рома 1:0. Обзор матча. Итальянская Серия А 2016/2017. 4 тур от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Poražena je napokon i Đenova - nakon dvije pobjede i duela sa Fiorentinom koji je odložen zbog kiše, "grifoni" su se okliznuli u Ređo Emiliji.

Sasuolo je igrao bez odličnog Domenika Berardija, ali je slavio sa 2:0 golovima Matea Politana iz penala i Gregoara Defrela.

Šteta što je "zeleno-crnima" oduzeta pobjeda nad Peskarom zbog toga što je igrao fudbaler koji nije imao pravo, jer bi sada imali devet bodova...

Fudbaleri Kjeva pobijedili su u gostima Udineze s 2:1 u prvoj nedjeljnoj utakmici četvrtog kola italijanske Serije A.

Domaćin je poveo u 25. minutu pogotkom Duvana Sapate koji je bio najviši u skoku poslije centaršuta Emila Halfređsona s lijeve strane.

Kjevo je prije primljenog gola imalo inicijativu, ali napadač ekipe iz Verone Valter Birsa u dva navrata nije bio precizan u izglednim prilikama.

Napadačka igra gostiju ipak je donijela rezultat i preokret. U 82. minutu Lukas Kastro je donio izjednačenje, a u posljednjim trenucima utakmice pobjedu Kjevu donio Fabricio Kaćatore.

Kjevu je ovo druga pobjeda u Seriji A, pa poslije četiri utakmice zauzima peto mjesto sa sedam bodova, dok je Udineze deveti sa šest.

Rezultati 4. kola

Fiorentina - Roma 1:0 (Badelj 82)

Inter - Juventus 2:1 (Ikardi 68, Perišić 78 - Lihtštajner 66)

Sasuolo - Đenova 2:0 (Politano 58. penal, Defrel 66)

Udineze - Kjevo 1:2 (Sapata 25 - Kastro 82, Kaćatore 90+5)

Kaljari - Atalanta 3:0 (Borijelo 8, 73, Sau 55)

Krotone - Palermo 1:1 (Trota 23 - Nestorovski 66)

Torino - Empoli 0:0

Subota

Napoli - Bolonja 3:1

Lacio - Peskara 3:0

Petak

Sampdorija - Milan 0:1

Bonus video: