Ima li ko da zaustavi Mesija? (video)

Katalonci u finalu Kupa Kralja na svom stadionu savladali Atletik Bilbao sa 3:1. Magija Lionela Mesija
6 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta-AP
Mesi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.05.2015. 21:44h

Magični Leo Mesi odveo je Barselonu do trofeja u Kupu Kralja - Katalonci su kompletirali dominaciju u Španiji, osvojili duplu krunu, i napravili korak ka "tripleti", koju imaju šansu da osvoje naredne subote u finalu Lige šampiona protiv Juventusa.

Barsa je u finalu Kupa Kralja na ispunjenom "Kamp Nou", na kojem je bilo i 20-ak hiljada navijača Atletik Bilbaa, savladala Baskijce sa 3:1 i zagrijala se za Berlin i Olimpijski stadion.

Katalonci su povećali rekord u Kupu Kralja - ovo im je 27. pehar. Atletik Bilbao ostao je na 23, Real je treći sa 19, a Atletiko Madrid četvrti sa 10 trofeja pobjednika Kupa.

Leo Mesi je 20. minutu promiješao odbranu Baskijaca kao špil karata, otresao se četvorice protivničkih fudbalera prije nego što je moćnim udarcem sa 15-ak metara pogodio bliži ugao Iaga Hererina.

Dok je "Kamp Nou" bio na nogama, fudbalski svijet je opet postavljao isto pitanje - ima li ko da zaustavi Mesija? Kjelini, Bonući i Bufon imaće pakleno težak zadatak naredne subote.

U 37. minutu Barsa je pokazala da ne zavisi samo od Mesija - Rakitić, Luis Suares i Nejmar kreirali su fenomenalnu akciju i ušetali se u mrežu za 2:0. Posljednji dodir izveo je Brazilac...

Sve ostalo je bilo stvar rutine, Baskijci nisu željeli da se zalijeću u nastavku kako bi spriječili debakl, dok su se Katalonci čuvali za Berlin... Ipak, ni drugo poluvrijeme nije moglo da prođe bez Mesija - najbolji svjetski fudbaler u posljednjih deset godina pogodio je u 74. minut za 3:0, nakon ubacivanja Danija Alveša.

Atletik je postigao počasni gol u 80. minutu preko Injakija Vilijamsa, koji je lijepim udarcem glavom savladao Ter Štegena.

Bonus video: