Inter u finišu zakinuo Napoli za dva boda

3 komentar(a)
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Mauro Ikardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2015. 21:58h

Roma polako postaje "kraljica remija" u Seriji A nakon što je osvojila samo bod i u osmom od ukupno 10 mečeva u 2015. godini.

Posljednji remi u nizu "vučica" je upisala u Veroni protiv Kjeva i još jednom potvrdila da nije ni blijeda sjenka onog tima koji je dugo bio na korak od Juventusa, čak i prijetio da napokon skloni "staru damu" s trona.

Ali, vremena se mijenjaju, sastav Rudija Garsije više nije dominantan ni protiv skromnih ekipa sa dna tabele, pa je i remi sa "Bentegodija" u skladu s partijom Rome...

"Griješimo previše, rekao bih i nevjerovatno puno. Čak i u osnovnim stvarima, u predaju lopte... Iskreno, u prvom poluvremenu nisam mogao da prepoznam svoju ekipu. Ovo je možda i najslabija Roma od kada sam ovdje", rekao je Garsija.

Duel u Veroni pamtiće se i po teškoj povredi igrača Kjeva Federika Matijela nakon duela sa Rađom Naingolanom.

Prve informacije govore da mu je stradala potkoljenica.

Rimljani su sada uz meč više na osam bodova manje od Juventusa, ali su imali sreće da Napoli ne pobijedi i približi se na samo dva boda.

Napolitanci su remizirali protiv Intera (2:2), iako su 70 minuta dominirali i vodili sa 2:0 (golovi Mareka Hamšika i Gonsala Iguaina).

Rodrigo Palasio je u 72. najavio neizvjesnost, a onda i iznudio penal kada ga je faulirao Enrike. Mauro Ikardi nije pogriješio s bijele tačke, već je "panenkom" donio remi svom timu.

Udineze je prekinuo seriju Torina od 12 mečeva bez poraza i slavio sa 3:2, a golovi su viđeni još samo u utakmici Empolija i Đenove (1:1).

Nakon dvije sedmice pauze zaigrala je i Parma i na velike kritike odgovorila - remijem protiv Atalante.

Tim iz Emilija Romanje nije igrao prethodna dva kola zbog velikih finanskijskih problema, propustio je duele sa Udinezeom i Đenovom...

"Optuženi smo da smo učinili šampionat neregularnim, ali to nije tačno. Samo mi znamo kroz šta prolazimo", rekao je kapiten Parme Alesandro Lukareli.

Interesantan komentar na remi Parme imao je novinar "Kalćomerkata" Tankredi Palmeri:

"Kao što je govorio Vujadin Boškov - prvenstvo je neregularno jedino ako igrači prodaju utakmice", napisao je na Tviteru Palmeri.

Rezultati

Napoli - Inter 2:2 (Hamšik 51, Iguain 63 - Palasio 72, Ikardi (penal) 87)

Kjevo - Roma 0:0

Empoli - Đenova 1:1 (Barba 66 - Nijang 27)

Parma - Atalanta 0:0

Udineze - Torino 3:2 (Di Natale 17, Molinaro (autogol) 25, Vage 49 - Kvaljarela 15, Benasi 69)

Ćezena - Palermo 0:0

Ponedjeljak

Fiorentina - Lacio

Juventus - Sasuolo

Subota

Milan - Verona 2:2

Sampdorija - Kaljari 2:0

Bonus video: