Jovetić: Ne bojimo se nikoga

"Znali smo šta nas čeka i bilo je bitno da duel otvorimo kako treba. U drugom dijelu smo dodali gas i postigli još četiri gola. Svakako da smo zadovoljni. Sada treba da se odmorimo i pripremimo za meč u Kopenhagenu", rekao je Jovetić
9 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2016. 19:57h

Sa kapitenskom trakom na ruci, na stadionu pod Goricom Stevan Jovetić je utrčao u istoriju - pogotkom u 64. minutu, 18. u dresu sa nacionalnim grbom, postao je najbolji strijelac crnogorske reprezentacije.

"Nije bila nimalo lako, jer je Kazahstan protivnik za poštovanje, što je pokazao u meču sa Poljskom. Znali smo šta nas čeka i bilo je bitno da duel otvorimo kako treba. U drugom dijelu smo dodali gas i postigli još četiri gola. Svakako da smo zadovoljni. Sada treba da se odmorimo i pripremimo za meč u Kopenhagenu", rekao je Jovetić.

Upravo je Jovetić zatresao mrežu u prijateljskom duelu sa Dancima, odigranom 15. juna prošle godine u Viborgu, koji je pripao domaćinu (2:1).

"Sjećam se da su imali veliki posjed lopte. To je jaka ekipa sa dobrim pojedincima, ali može da se igra sa njima. Daćemo sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat".

Jovetić je rukovodio napadačkim akcijama "sokola", dok je Stefan Savić komandovao odbranom. Ne samo to - stigao je i da se raduje pogotku, prvom u reprezentativnom dresu od 5. septembra 2015, kada je u Kišinjevu zatresao mrežu Moldavcima u, do sinoć, posljednjoj pobjedi reprezentacije.

"Srećan sam i zbog toga, ali prije svega zbog ekipe. Došlo je do smjene generacija, tu su neki novi momci, koji su željni dokazivanja i imaju kvalitet... Svi treba da imamo strpljenja i da vjerujemo da možemo nešto da napravimo u ovim kvalifikacijama".

Odbrana je odigrala praktično bez greške.

"Izgledalo je lako, ali i nije baš bilo tako. Trebalo je održati koncentraciju svih 90 minuta, jer smo znali da rival može da kazni svaku našu nepažnju. Pobijedili smo, i to će nam podići samopouzdanje za meč sa Danskom".

Korner iz koga je Savić postigao peti gol izveo je Damir Kojašević, baš kao i slobodan udarac u 24. minutu nakon koga je Žarko Tomašević načeo goste. Dva meča u kvalifikacijama - tri asistencije popularnog Piksija.

"Osjećaj je izvanredan. Niko se ovome nije nadao. Posrećilo nam se... Presrećan sam. Nije bilo lako u uvodnim minutima. Međutim, otvorili smo ih na vrijeme i poslije je sve bilo lakše", kazao je bivši igrač kazahstanske Astane.

Danska?

"Dobili smo na samopouzdanju, idemo rasterećno, kao i u svaki drugi meč, da pobjedimo ako možemo", dodao je Kojašević.

Bonus video: