Kad ne može Crna Gora, može Luksemburg

Progres Niderkorn je izbacio klub koji su proslavili Ferenc Puškaš, Šandor Kočiš, Jožef Božik, Đula Grošič - Honved! Progres, u skladu sa svojim imenom, napreduje, kao i mnogi drugi fudbalski liliputanci. A mi? Znate onu krilaticu naših velikih „stručnjaka“: „Sada se svugdje igra fudbal“? Samo joj fali sufiks - osim u Crnoj Gori...
50 pregleda 8 komentar(a)
Progred Niderkorn, Foto: Twitter
Progred Niderkorn, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.08.2018. 20:14h

Eliminacijom Sutjeske u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, završeno je čemerno ljeto crnogorskog fudbala u kontinentalnim takmičenjima.

Tri remija i sedam poraza su očajan skor, najgori u Evropi, jer jedino timovi iz naše zemlje nisu upisali nijedan trijumf!

A koliko smo daleko od svih tokova, govori i činjenica da će u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati i klub iz Luksemburga!

Da stvar bude još gora, tim koji se zove Progres Niderkorn je izbacio klub koji su proslavili Ferenc Puškaš, Šandor Kočiš, Jožef Božik, Đula Grošič - Honved!

Nakon 0:1 u Budimpešti, vicešampion Luksemburga je danas u Diferdanžu slavio sa 2:0 golovima Belgijanca Majrona de Almeide u 21. i mladog reprezentativca Luksemburga Jana Markesa u 84. minutu.

Taj klub je priredio senzaciju i u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope prošle sezone, jer je na istovjetan način izbacio slavni Rendžers - 0:1 na „Ajbroksu“, 2:0 u Luksemburgu.

Uzgred, jako blizu 3. kola je bio i klub čudnog imena - Linkoln red imps iz Gibraltara, koji je nakon 1:2 u Velsu vodio 1:0 protiv velškog Nju sejntsa, ali je primio gol za 1:1 u 82. minutu...

Isto je prošao i lihtenštajnski Vaduc. koji je u 1. kolu šokirao bugarski Levski, a danas primio gol za 1:1 od litvanskog Žalgirisa u 66. minutu (u prvom meču domaćin slavio 2:1).

Progres, u skladu sa svojim imenom, napreduje, kao i mnogi drugi fudbalski liliputanci. A mi? Znate onu krilaticu naših velikih „stručnjaka“: „Sada se svugdje igra fudbal“? Samo joj fali sufiks - osim u Crnoj Gori...

Bonus video: