Kao Savićević: Kapelo "našao" novog "genija"

"Zaniolo igra na istoj poziciji kao nekada Savićević. Pred golom, sa desne strane. Ima veliki talenat kao Dejan, sličnu snagu i iste tehničke kvalitete", rekao je Kapelo za Korijere delo Sport
5579 pregleda 0 komentar(a)
Zaniolo, Foto: ANSA
Zaniolo, Foto: ANSA

Legendarni italijanski trener Fabio Kapelo uporedio je mladog fudbalera Rome Nikola Zaniola sa Dejanom Savićevićem.

Kapelo je sarađivao sa Savićevićem od 1992. do 1996. godine, sa kojim je osvojio trofej Lige šampiona pobedom u finalu nad Barselonom (4:0), uz spektakularan gol tadašnjeg asa "rosonera".

"Zaniolo igra na istoj poziciji kao nekada Savićević. Pred golom, sa desne strane. Ima veliki talenat kao Dejan, sličnu snagu i iste tehničke kvalitete", rekao je Kapelo za Korijere delo Sport.

Zaniolo igra u sjajnoj formi, dao je šest golova na posljednjih sedam utakmica za Romu i selekciju Italije, baš nakon kritika Kapela upućenih zbog slabih izdanja na startu sezone.

"Moj savjet je tada bio kao što djed savjetuje unuau. Zahvaljujem mu se na reagovanju poslije mojih reči. Pokazao je bi mogao da bude vrhunski igrač kad sazri. Ukoliko se to ne dogodi biće velika šteta, imajući u vidu da je veliki talenat", zaključio je nekadašnji trener Milana, Real Madrida i Juventusa.

Bonus video: