Kapelo: Teško je pobijediti Crnu Goru

"Drago mi je što sam ponovo u Crnoj Gori, posebno zbog prijateljstva sa predsjednikom Savićevićem. I ne samo to, nosim lijepe uspomene sa ovog stadiona, kada sam gostovao sa Engleskom", rekao je Kapelo
60 pregleda 21 komentar(a)
Fabio Kapelo, Foto: Savo Prelević
Fabio Kapelo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2015. 20:27h

Iako često izgubljen u prevodu sa italijanskog na ruski, pa na crnogorski, Fabio Kapelo je, čini se, bio dovoljno jasan – respektuje Crnu Goru

"Crna Gora je nezgodna reprezentacija kada igra na domaćem terenu i teško ju je pobijediti. Ima odličnu podršku navijača, tehnički dobro obučene igrače", rekao je italijanski trener.

Iskusno, Kapelo je relativizovao značaj utakmice, iako je Rusija u istoj situaciji kao Crna Gora – ima pet bodova, kiks protiv autsajdera (Moldavije 1:1) i poraz od Austrije.

"Obje reprezentacije su pod pritiskom, ali potrebno je naglasiti da smo jedina reprezentacija iz grupe koja je odigrala tri meča u gostima protiv najjačih ekipa (Švedska, Austrija i sjutra Crna Gora). To je naša prednost u odnosu na konkurente. Važna je utakmica protiv, ali i nakon ovog meča ima još mnogo bodova u opticaju", rekao je Kapelo.

I kapiten Roman Širokov djelovao je mirno:

"Crna Gora je dobra reprezentacija, čvrsta, sa veoma dobrim napadačima, a imaće i dobru podršku publike, što je svakako prednost. Takva je situacija da ne bi bilo prijatno da izgubimo. Uradićemo sve da bude drugačije, a naravno da je naš cilj pobjeda", rekao je Širokov.

Prije tri i po godine, Kapelo je sa Engleskom u Podgorici proslavio plasman na EURO 2012...

"Drago mi je što sam ponovo u Crnoj Gori, posebno zbog prijateljstva sa predsjednikom Savićevićem. I ne samo to, nosim lijepe uspomene sa ovog stadiona, kada sam gostovao sa Engleskom".

Ruski novinari insistirali su od Kapela da objasni zbog čega napadači nacionalne selekcije, posebno Kokorin, nisu u golgeterskoj formi. Odgovor je bio:

"Nisu igrali tri mjeseca, bila je pauza u šampionatu. Zato nisu dugo dali gol!"

Stao je Kapelo u odbranu svojih igrača u odgovoru da prokomentariše medijske navode da je Artjom Dzjuba prekršio pravila ponašanja u hotelu (navodno je proveo noć sa djevojkom).

"U hotelu su bili rođaci igrača, ne samo njegovi, već i ostalih. To nije protiv pravila. I ranije su ih posjećivale supruge, djevojke... To nije zabranjeno".

Minulih dana Kapelu su probleme zadavali vezisti Denisov i Šatov, koji imaju problema sa povredama...

"Svi su spremni, svi mogu da igraju. Odlučiću ko će igrati i koliko. Izbor je moj. Nemamo problema u veznom redu", izričit je Kapelo.

Bonus video: