Kenguri razbili Uzbekistan, Japanci bolji od Južne Koreje

Australija deklasirala Uzbekistan sa 6:0, dok je Japan u velikom derbiju eliminisao Južnu Koreju nakon boljeg izvođenja penala
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2011. 16:46h

Reprezentacija Japana plasirala se u finale Kupa Azije. Izabranici Alberta Zakeronija slavili su protiv velikog rivala Južne Koreje, nakon drame koja je na stadionu “Al Garafa” okončana izvođenjem penala. U regularnom toku rezultat je bio 1:1, a nakon produžetaka 2:2.

Koreja je povela golom Kija iz penala u 23. minutu, a Japanci izjednačili 13 minita kasnije nakon sjajne akcije koju je realizovao Maeda.

U 7. minutu prvog produžetka i Japanci su dobili svoj penal za vođstvo, doduše vrlo sporan (Hosagai prikucao loptu u mrežu nakon što je Jong odbranio penal Hondi), da bi pravda bila zadovoljena u foto-finišu drugog produžetka, kada je Von izjednačio na 2:2 i donio neopisivo slavlje Koreancima.

U penal-ruletu, čovjek odluke bio je golman “samuraja” Kavašima, koji je odbranio prva dva penala. Koreanci nisu realizovali ni treći, pošto je Jeong Ho promašio gol. Japancima su bila dovoljna samo dva pogotka...

Japan i Južna Koreja biće rivali reprezentacije Crne Gore u martovskim prijateljskim mečevima u Šizuoki i Seulu.

Protivnik Japanu u borbi za titulu biće Australija, koja je bila nemilosrdna u duelu sa Uzbekistanom. "Kenguri" su slavili sa 6:0, a strijelci su bili Kjuel, Ognjenovski, Karni, Emerton, Valeri i Krus.

Finale se igra u petak.

Bonus video: