Koliko može Blohinova Ukrajina?

"Naša grupa igrača je veoma ozbiljna, svi smo podređeni ekipi, pojedinačni kvalitet nas ne interesuje. Švedska? Mi ćemo se pitati, očekujem pobjedu", rekao je Anatolij Timoščuk
0 komentar(a)
Ukrajinci, Foto: Beta/AP
Ukrajinci, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2012. 08:33h

Ako želi da se ovaj Euro pamti i po dobrom rezultatu, a ne samo po tome što je jedan od organizatora, Ukrajina mora da se večeras isprsi i pobijedi Švedsku.

Jedino tako bi san o prolazu u četvrtfinale postao realniji, ali na Olimpijskom stadionu u Kijevu će se sigurno nešto pitati i Švedska, na čelu sa dominantnim likom Zlatana Ibrahimovića.

"Interesuje nas samo pobjeda i ne razmišljamo o eventualnom neuspjehu. Naravno, Švedska je ozbiljan protivnik i sigurno i oni žele isto, jer ko izgubi u ovom duelu praktično gubi šanse da ide u nokaut fazu", realno je sagledao stvari selektor Ukrajinaca Oleg Blohin.

Ukrajini je ovo prvo Evropsko prvenstvo u istoriji, a da nema baš iskustva na velikim turnirima potvrđuje i podatak da je do sada učestvovala jedino na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine.

"Veliki broj igrača nije osjetio šta znači igrati fudbal na ovom nivou, ali ne plašim se da to može da nam bude problem. Navijači su nam plus u sva tri meča u grupi i to moramo da iskoristimo. Ovakva šansa se dobije jednom u životu", kazao je Blohin.

Jedan od najiskusnijih Anatolij Timoščuk je pokušao da zaplaši Šveđane tako što je pričao o snazi svog tima.

"Vjerujte da smo jak tim. Naša grupa igrača je veoma ozbiljna, svi smo podređeni ekipi, pojedinačni kvalitet nas ne interesuje. Švedska? Mi ćemo se pitati, očekujem pobjedu", poručio je vezista Bajerna koji ne želi da se opterećuje šansama za plasman u četvrtfinale.

"Dok ne počnu mečevi, sve četiri ekipe imaju po 25 odsto šansi da idu dalje. Pitajte me jinaposlije utakmice sa Švedskom, tad ću biti pametniji", uz osmijeh je rekao Timoščuk.

Ukrajinski tim je dodatno motivisala jučerašnja posjeta predsjednika države Viktora Janukoviča koji je od Andrija Ševčenka dobio dres sa brojem 12.

"Na svakom koraku osjećamo podršku. I to nam je neophodno, jer samo uz navijače možemo da iznesemo ovaj turnir", jasan je Ševčenko koji je najavljen na klupi.

A Švedska se uzda u Zlatana Ibrahimovića, asa koji jednim potezom može da promijeni sve.

"Od prvog dana priprema u glavi nam je samo duel sa Ukrajinom, jer je presudan za naše ambicije", rekao je napadač Milana.

Ni ukrajinski navijači, kao ni ruski i poljski, nisu do sada pokazali veliku ljubav prema protivnicima, ali Ibrahimović nema problem s tim.

"Logično je da Ukrajina kao domaćin ima najveću podršku, kao i da navijači žele da se pitaju. Potrebno je da se samo fokusirate na igru i na ono što vas čeka na terenu. Jednostavno morate da ignorišete takve stvari".

Ukrajina - Švedska

Kijev - Olimpijski stadion. Kapacitet: 70.050. Sudija: Džunejt Takir (Turska). Početak u 20.45 časova.

Ukrajina (4-3-1-2): Pjatov - Husjev, Kačeridi, Mihalik, Selin - Timoščuk, Nazarenko, Konopljanka - Jarmolenko - Dević, Voronjin.

Švedska (4-4-1-1): Isakson - Lustig, Melberg, Olson, Grankvist - Elm, Svenson, Kalstrom, Larson - Toivonen - Ibrahimović.

Bonus video: