Kosta i Azar nadmudrili "lisice", Arsenal iščupao bod

Čelzi se kockao i mučio protiv Lestera, ali je na kraju golovima Španca i Belgijanca upisao drugu pobjedu na startu lige
1 komentar(a)
Dijego Kosta, Čelzi, Foto: Beta/AP
Dijego Kosta, Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.08.2014. 18:39h

Lester je dugo mučio Čelzi, imao je i nekoliko šansi da povede, ali "plavci" imaju na golu Tiboa Kurtou, koji pokazuje da Petr Čeh više nema prostora u Londonu.

I kada je Belgijanac spasao svoj tim, onda je proradio napad - Dijego Kosta je u 63. minutu načeo goste nakon astencije Baneta Ivanovića, a konačan rezultat je postavio Eden Azar u 77.

Čelzi je tako došao do drugog trijumfa u isto toliko kola Premijer lige, nakon što je savladao Barnli na otvaranju, a Žoze Murinjo na poklon dobio trijumf kakav najviše voli - bez primljenog gola.

Posljednjih desetak minuta je na terenu bio i Didije Drogba, koji je zamijenio Kostu i dobio ovacije svih na "Stamford bridžu", čak i Romana Abramoviča...

Arsenal je nadigran u Liverpulu, ali je u posljednijih deset minuta izbjegao već viđen poraz - protiv Evertona je na kraju bilo 2:2.

"Karamele" su na poluvremenu imale dva gola prednosti (pogodili Kolmen i Nejsmit), a "tobdžije" su artiljeriju sačuvale za finiš.

Prvo Ramzi u 83, a onda i Žiru u 90. donijeli su bod timu Arsena Vengera.

Posljednjih desetak minuta je na terenu bio i Didije Drogba, koji je zamijenio Kostu i dobio ovacije svih na "Stamford bridžu", čak i Romana Abramoviča...

Svonsi je golom Nejtana Dajera pobijedio Barnli, dok je Vest Hem u malom londonskom derbiju bio bolji u gostima od Kristal Palasa (3:1).

Prvi pogodak za "čekićare" postigao je Argentinac Mauro Zarate.

Rezultati

Everton - Arsenal 2:2 (Kolmen 19, Nejsmit 45 - Ramzi 83, Žiru 90)

Čelzi - Lester 2:0 (Kosta 63, Azar 77)

Sautempton - VBA 0:0

Svonsi - Barnli 1:0 (Dajer 23)

Kristal Palas - Vest Hem 1:3 (Šamak 48 - Zarate 34, Dauning 37, Kol 62)

Aston Vila - Njukasl 0:0

Nedjelja

Hal - Stouk 14.30

Totenhem - KPR 14.30

Sanderlend - Mančester junajted

Ponedjeljak

Mančester siti - Liverpul

Bonus video: