Kranjčar: I dalje sami odlučujemo

“Porazi su sastavni dio fudbala i mora nekad da se izgubi. Nismo ga, međutim, priželjkivali danas, ocijenio je Kranjčar nakon meča
0 komentar(a)
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Kranjčar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2011. 22:21h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zlatko Kranjčar je doživio prvi poraz u kvalifikacijama uopšte, nakon što je sa Hrvatskom protutnjao do Mundijala 2006. i sa Crnom Gorom napravio sjajnu seriju, okliznuo se tamo gdje se najmanje očekivalo, u Velsu…

Crnogorski selektor, ipak, nije očajavao…

“Porazi su sastavni dio fudbala i mora nekad da se izgubi. Nismo ga, međutim, priželjkivali danas, ocijenio je Kranjčar nakon meča, podijelivši utakmicu na tri dijela:

“Sjajno smo otvorili meč, u prvih 25 minutra kontrolisali igru, stalno smo bili u situaciji da dođemo u vođstvo. A onda smo klasičnom nesmotrenošću, nakon greške golmana gdje nije bilo prave reakcije nakon odbijene lopte, došli u situaciju da gubimo. I drugi gol smo primili nakon klasične greške, a ne zbog toga što nas je protivnik izigrao. Morali smo u finišu da uđemo u totalni rizik, koji se i isplatio, postigli smo gol koji smo i zaslužili, ali nismo uspjeli da dođemo do izjednačenja, iako smo imali situacija, non-stop smo bili pred njihovim golom.

Upitan gdje je pošlo nizbrdo, Kranjčar je odgovorio:

“Prije meča smo ostali bez kompletne odbrane, što je bio veliki hendikep. Takođe, pravili smo individualne greške koje su mijenjale tok utakmice. Teren je bio klizav i upozoravao sam da može doći do iskliznuća lopte od strane Božovića, ali naša reakcija na to nije bila pravovremena. Takođe kod drugog gola, gdje smo se poigravali i dozvoli da Bejl i Ramzi dođu neometani u završnicu.

Kranjčar, međutim, ne zamjera fudbalerima...

“Dali su sve od sebe, a nedostajalo im je i malo sreće u posljednih 15 minuta, stalno smo bili pri golu.

Po crnogorskom selektoru, ništa još nije izgubljeno.

“Ostale su nam još dvije utakmice koje nam daju nadu i vjeru da možemo na Evropsko prvenstvo. Kada budemo u kompletnom sastavu, siguran sam da možemo da pariramo Englezima i Švajcarcima. Rekao sam prije utakmice da smo sami svoji gospodari i ostajem pri tome.

Englezi su, međutim, sada na korak od prvog mjesta, posebno nakon pobjede u Sofiji.

“Engleska je bila favorit i kada smo bili bodovno izjednačeni. Definitivno da sada oni imaju realne šanse, ali to moraju da potvrde protiv nas, makar remijem. Mi se ne predajemo, pokušaćemo opet da otvorimo svoj put. Biće teško sa Englezima, ali ne smijemo da se opterećujemo, sama utakmica za nas će biti veliki motiv. Ako uspijemo iz nje da izađemo neokrznuti, imamo veliku šansu da napravimo korak ka Evropskom prvenstvu”, zaključio je Kranjčar.

Bonus video: