Kup Francuske: Šestica PSŽ-a protiv šestoligaša, Petković nosio Anže, Marsej na penale...

Danijel Petković na golu Anžea pridružio se Stevanu Jovetiću iz Monaka u 1/16 finala Kupa Francuske
986 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Petković
Danijel Petković
Ažurirano: 06.01.2020. 14:28h

Pari Sen Žermen se bez problema plasirao u 1/16 finala Kupa Francuske, pobjedom od 6:0 na gostovanju šestoligašu, Lina-Monri.

Interesantno da su domaći promašili penal - u 40. minutu, kod vođstva 1:0 za "svece", golman Serhio Riko odbranio je penal izvjesnom Kanuteu.

Već u narednom napadu Kavani je povećao na 2:0 i više nije bilo dileme.

Urgugvajac je u nastavku dao još jedan gol, dva je postigao i Sarabija, a po jedan Čupo-Moting i mladi, 17-godišnji Adil Aušiš.

Kup Francuske tradicionalno obiluje iznenađenjima, koje ipak nije dozvolio Olimpik iz Marseja - tim sa "Veledroma" slavio je tek nakon penala u gostima protiv trećeligaša Treliseka.

Dijabi je već u 1. minutu šokirao Marsej, Paje je izjednačio u 20, a mreže su mirovale narednih 70 minuta, plus 30 u produžecima...

Crnogorski reprezentativac Danijel Petković svih 90 minuta stajao je na golu Anžea i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu i prolaz - 3:1 u gostima protiv trećeligaša Dijapea.

Domaći su opasno prijetili u prvom poluvremenu, stvorili su dvije dobre šanse, ali je Petković bio siguran. U nastavku, Anže je golovima Tomasa i Kapelea poveo 2:0, Dijape smanjio preko Etamea u 86. minutu, ali je Kapele novim golom u nadoknadi potvrdio prolaz...

Aktuelni osvajač Kupa, Ren, noć ranije je prošao dalje, na isti način na koji je prošle godine protiv PSŽ-a osvojio trofej - na penale, ovoga puta protiv Amijena.

U narednu fazu prošao je i Jovetićev Monako, kao i prvoligaši Lion, Sent Etjen, Monpelje, Nica, Nant...

Bonus video: