Lacio se i dalje kocka, Zenga i Krotone "oživjeli" Inter

Odluka o putniku u Ligu šampiona pada u posljednjem kolu u duelu Lacija i Intera, koji mora da pobijedi da bi preuzeo četvrto mjesto
105 pregleda 0 komentar(a)
Krotone - Lacio, Foto: Beta/AP
Krotone - Lacio, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.05.2018. 18:14h

Lacio je osvojio samo bod u pretposljednjem kolu i propustio prvu meč loptu za plasman u Ligu šampiona.

Rimljanima je trebala pobjeda da kolo prije kraja matematički osiguraju četvrto mjesto, ali je Valter Zenga na klupi Krotonea odradio utakmicu na način koji odgovara Interu, kako je sam priznao svojoj najvećoj ljubavi.

Legendarni golman giganta iz Milana je zaustavio "nebesko-plave" (2:2), pa Inter u posljednjoj rundi ima šansu da okrene sve u svoju korist, mada je pitanje koliko je tu priliku i zaslužio poslije sinoćnjeg kiksa protiv Sasuola na prepunoj "Meaci" (1:2).

"Remi u Krotoneu kojem se obradovao jedino Inter", piše "Gazeta delo sport".

Кротоне - Лацио. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Inter u Rimu (naredna nedjelja od 20.45) mora da pobijedi Lacio ako želi u Ligu šampiona, dok domaćinu na putu do četvrte pozicije odgovara svaki drugačiji epilog pošto ima tri boda više od sastava Lućana Spaletija. Inter bi, ako slavi, preuzeo 4. mjesto zbog boljeg međusobnog duela, nakon što je u prvom dijelu sezone rezultat bio 0:0.

Lacio je vodio u Krotoneu (gol Lulića iz penala u 17. minutu), ali je domaćin preokrenuo preko Simja i Ćekerinija i najavio iznenađenje.

Krotone je potom imao i veliku šansu da povede 3:1 (spasilac gostiju je bio De Fraj, nova akvizicija upravo Intera), da bi tačku na meč stavio Milinković-Savić - srpski vezista je poravnao na 2:2, a onda i propustio zicer za trijumf vrijedan evropske elite...

"Svjesni smo da je prokockana velika šansa, ali imamo još jednu. Čeka nas okršaj sa Interom i bićemo hrabri u tom meču koji znači mnogo i nama i njima", rekao je trener Lacija Simone Inzagi.

Krotone nema mnogo razloga da se raduje, jer je pao u zonu ispadanja i šanse da izbori opstanak mu nisu velike. Zavisiće, naime, od drugih rezultata u posljednjem kolu sve i da savlada Napoli u gostima...

A Atalanta i Milan su remizirali u Bergamu (1:1), pa će se se u posljednjem kolu odlučivati koja ekipa ide direktno, a koja u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Аталанта - Милан. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

"Rosoneri" su vodili golom Frenka Kesija od 60. minuta, a zasluženi bod domaćinu donio je Andrea Masijelo u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati

Krotone - Lacio 2:2 (Simi 29, Ćekerini 61 - Lulić (penal), Milinković-Savić 84)

Bolonja - Kjevo 1:2 (Verdi (penal) 12 - Đakerini 48, Ingleze 60)

Fiorentina - Kaljari 0:1 (Pavoleti 37)

Torino - Spal 2:1 (Beloti 68, De Silvestri 83 - Grasi 22)

Verona - Udineze 0:1 (Barak 20)

Atalanta - Milan 1:1 (Masijelo 90+1 - Kesi 60)

Večeras

Roma - Juventus 20.45

Sampdorija - Napoli 20.45

Subota

Inter - Sasuolo 1:2

Benevento - Đenova 1:0.

Bonus video: