Lalatović: Ne opterećujemo se medaljom

0 komentar(a)
Lalatović, Foto: FSS
Lalatović, Foto: FSS
Ažurirano: 01.06.2017. 20:26h

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okuplia se danas u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a selektor Nenad Lalatović je kazao da ne želi da opterećuje igrače osvajanjem medalje, kao i da je najvažnije da se prođe grupa.

"Ne želim da opterećujem igrače zlatnom medaljom ili bilo kojom drugom, najbitnije je da se prođe grupa i najbitnija prva utakmica protiv Portugala. Treba biti realan i spustiti loptu i do prvenstva raditi u miru", rekao je Lalatović novinarima na stadionu Zemuna.

Mlada reprezentacija Srbije će igrati u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a rivali će joj biti Portugal (17. juna), Makedonija (20. juna) i Španija (23. juna).

"Napravili smo jako dobru analizu. Mi smo u najtežoj grupi. Selekcija Portugala nije izgubila dvije i po godine, pokazali su da su sjajna ekipa, onda Makedonija koja je eliminisala Francusku i tu su pokazali kvalitet i da niko ne sme da ih potcijeni, a o Španiji ne treba trošiti reči... Ali, koliko oni imaju dobre igrače, imamo i mi. Ne bojimo se nikoga, u timu imamo bivše evropske i svjetske šampione", rekao je Lalatović.

Evropsko prvenstvo održaće se od 16. do 30. juna, a Srbija će utakmice grupne faze igrati u gradu Bidgošć.

Bonus video: