Lam: Zanimaju nas samo tri boda u Plzenju

Bajern je prvi na tabeli sa svih devet bodova, dok je Viktorija posljednja bez ijednog. Drugi je Mančester siti sa šest, a tri ima moskovski CSKA
66 pregleda 0 komentar(a)
Filip Lam, Foto: Beta AP
Filip Lam, Foto: Beta AP
Ažurirano: 04.11.2013. 20:44h

Aktuelni evropski prvak Bajern iz Minhena igra sjutra u Plzenju protiv Viktorije u Ligi šampiona i pobjedom bi mogao da osigura plasman u osminu finala tog takmičenja.

Bajern je prvi na tabeli sa svih devet bodova, dok je Viktorija posljednja bez ijednog. Drugi je Mančester siti sa šest, a tri ima moskovski CSKA.

"U Plzenju nas zanima samo da osvojimo tri boda", rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Bajern u utakmicu ulazi poslije pobjede protiv Hofenhajma od 2:1, a trener Pep Gvardiola najavio je da će isti tim izvesti na sjutrašnjoj utakmici.

Meč će propustiti Arjen Roben, koji je ostao u Minhenu i oporavlja se od povrede prepone, a u ekipi neće biti ni Holgera Badštubera, Klaudija Pizara i Tijaga Alkantare.

Generalni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je da njegova ekipa ne smije da potcijeni protivnika.

"Prvi smo na tabeli, pobjedom možemo da obezbijedimo 1. mjesto, nakon čega bismo se posvetili domaćem prvenstvu".

"Moramo da poštujemo svakog protivnika i da ne budemo arogantni. Nadam se da će ekipa obaviti dobar posao, kao što je to bilo u prethodne tri utakmice u grupi", rekao je Rumenige.

Viktorija, koja drugi put igra u grupnoj fazi Lige šampiona, mora da pobijedi kako bi zadržala šanse za osvajanje 3. mjesta, odnosno za plasman u Ligu Evrope.

U drugoj utakmici Mančester siti na svom stadionu čeka CSKA iz Moskve. U prošloj utakmici Siti je u Moskvi pobijedio sa 2:1.

"Imamo šansu da se plasiramo u osminu finala, pogotovo poslije pobjede u Moskvi. Na početku sezone cilj je bio da se plasiramo u drugu fazu, pošto prošle to nismo uspjeli".

"Još nisam osvojio Ligu šampiona, nadam se da ću imati priliku to da uradim prije nego što se povučem", rekao je vezista Sitija David Silva.

Bonus video: