Lampard: Drogba je naš heroj

"Ne mogu da vjerujem da smo uspjeli. Nismo igrali fantastično, Bajern je diktirao ritam u većem dijelu meča, ali glavni čovjek Didije nas je iskopao iz nevolje", istakao iskusni vezista
4 komentar(a)
Čelzi, Foto: Reuters
Čelzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2012. 10:40h

Frenk Lampard, koji je u odsustvu Džona Terija predvodio Čelzi u finalu Lige šampiona protiv Bajerna, rekao je da je Didije Drogba heroj meča i čovjek koji je najzaslužniji što su “plavci” konačno uspjeli da postanu najbolja ekipa na Starom kontinetu.

Engleski tim je nakon penal serije savladao Bavarce (4:3), a odlučujući je realizovao kapiten selekcije Oba Slonovače.

Nakon što je Bajern poveo golom Tomasa Milera, Drogba je dva minuta prije kraja meča fantastičnim šutom glavom, nakon kornera Huana Mate, odveo meč u produžetke.

Mogao je, međutim, da bude tragičar meča, jer je faulirao Franka Riberija i skrivio penal.

Međutim, šut Arjena Robena uspio je da zaustavi Peter Čeh.

"Ne mogu da vjerujem da smo uspjeli. Nismo igrali fantastično, Bajern je diktirao ritam u većem dijelu meča, ali glavni čovjek Didije nas je iskopao iz nevolje. On je heroj, bez njega ne bi bili ovdje. Postigao je golove u svim bitnim utakmicama Lige šampiona ove sezone. Njemu dugujemo zahvalnost što smo prvaci Evrope”, rekao je Lampard.

Drogbi u junu ističe ugovor i lako je moguće da mu je ovo bio posljednji meč u dresu Čelzija.

"Volio bih da Didije ostane. Ono šta je radio u finalu je nešto fenomenalno, kao da iza sebe nema toliko utakmica. Borio se kao da mu je ovo prvi meč u seniorskom timu, kao da je želio da se dokaže, bio je taj koji nas je nosio do titule. Nadam se da će uprava kluba uspjeti da ga zadrži".

Poslije mnogo godina pokušaja, konačno je najvažniji pehar u vitrinama stadiona na “Stemford bridžu”.

"Ova titula znači sve za fudbalera. Toliko godina smo pokušavali da uradimo ovo i nije nam uspjelo. Sada, kada smo bili otpisani, kada nam niko nije davao šansi, došli do do ostvarenja sna. Trofej koji se možda samo jednom osvaja u životu".

Na pitanje da li bi privremeni menadžer Roberto Di Mateo, nakon ovog trijumfa i osvajanja FA Kupa, trebalo da dobije ugovor, iskusni vezista je bio jasan.

"Roberto nas je doveo do pehara u Ligi šampiona, valjda to nešto znači. Kada je zamijenio Andre viljaš-Boaša, vratio je vjeruje u ovaj tim, igračima donio potrebno samopouzdanje i sa njim smo igrali sve bolje i bolje”, zaključio je Lampard.

Bonus video: