Lion dokazao da nije angažovao prostitutke

Sud u Lionu donio je odluku da magazin "Mag2Lion" i sociolog Patrik Vasor moraju da plate po 3.000 eura odštete zbog klevete da je taj klub angažovao prostitutke za svoje fudbalere
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2012. 20:41h

Sud u Lionu donio je danas odluku da magazin "Mag2Lion" i sociolog Patrik Vasor moraju da plate po 3.000 eura odštete Olimpiku iz Liona zbog klevete da je taj klub angažovao prostitutke za svoje fudbalere.

Tekst o tome objavljen je u maju 2010. godine, nakon čega je predsjednik Liona Žan Mišel Ola podnio tužbu.

"U profesionalnom fudbalu je uobičajena pojava da klubovi organizuju orgije u hotelima i angažuju prostitutke. Oni se igraju sa tim devojkama kao sa loptama. U Lionu, kao i u drugim klubovima, direktori i menadžeri znaju za te stvari, tolerišu ih i zatvaraju oči", napisao je Vasor prije dvije godine.

Francuski fudbal je 2010. godine već potresao veliki skandal sa prostitucijom. Tada su Karim Benzema, Frank Riberi i Sidni Govu bili optuženi za angažovanje maloljetne prostitutke.

Ipak, krajem prošle godine sud u Parizu je odbacio ovaj slučaj, jer je utvrđeno da fudbaleri nisu znali koliko godina ima prostitutka.

Bonus video: