Liverpul promašivao, Sitiju trofej u penal-ruletu

Liroj Sane se povrijedio u 9. minutu, Pep prvi trener Premijer lige u bilježnici žutih kartona
4294 pregleda 2 komentar(a)
Voker je spasao "građane" u nadoknadi, Foto: Frank Augstein
Voker je spasao "građane" u nadoknadi, Foto: Frank Augstein
Ažurirano: 04.08.2019. 20:41h

Mančester siti je pobjednik Superkupa Engeske. Prvak Engleske je podigao trofej, ali nije opravdao ulogu favorita protiv Liverpula, koji je morao igrom da slavi prije penal-ruleta.

Utakmica na "Vembliju" je završena remijem, a koban je po "crvene" bio očajno šutiran penal Vajnalduma u drugoj seriji, koji je bez problema Klaudio Bravo uspio da zaustavi.

Alison Beker je bio blizu da vrati Liverpul u borbu, ali je slabo reagovao na penal Zinčenka u četvrtoj seriji.

Početak utakmice je bio prema očekivanju, jer je Siti bio bolji rival i sjajnom akcijom poveo golom Sterlinga u 12. minutu. Golu je prethodila sjajna akcija i Sterlingu nije bilo teško da sa pet-šest metara gurne loptu u mrežu na dodavanje Davida Silve.

U sljedećem minutu Liroj Sane je zbog povrede morao da iziđe iz igre, sredinom poluvremenaa Liverpul se oslobodio pritiska a u nastavku je krenula dominacija "crvenih" - uzeli su loptu rivalu, preokrenuli posjed imali desetak izglednih šansi i pogođen okvir gola nakon udarca Van Dajka.

Ipšak, do gola je došaosamo Matip i to na asistenciju Van Dajka u 77. minutu, a "crveni" iako bez Manea, ospjedali su gol rivala. U nadoknadi je Salah imao zicer a Kajl Voker fantasičnim makazicama sa gol linije je utakmicu odveo u penal-seriju...

Komjuniti Šild, kako se zove Superkup Engleske će u istoriju i po prvom žutom kartonu nekom do trenera Premijer lige - Etkinson je zbog protesta kaznio žutim kartonom Pepa Gvardiolu.

Bonus video: