Ljetnji prelazni rok Barse ili kako baciti 122 miliona eura u vjetar

Kada se svede račun, šest fudbalera vrijednih 122 miliona eura, Barsi u prva tri mjeseca angažmana nisu donijeli ni jedan jedini gol.
281 pregleda 0 komentar(a)
Pako Alkaser, Foto: Barselona
Pako Alkaser, Foto: Barselona
Ažurirano: 24.11.2016. 18:42h

Barselona je u ljetnjem prelaznom roku potrošila 122 miliona eura na dovođenje šest fudbalera.

Sudeći po njihovim igrama u prva tri mjeseca nove sezone to su bile - bačene pare.

Počećemo od, za sada, najvećeg promašaja – Paka Alkasera.

Doveden iz Valensije za 30 miliona eura, španski reprezentativni napadač u 8 mečeva u Primeri i Ligi šampiona nije postigao nijedan gol.

Posebno je razočarao trenera Luisa Enrikea u subotu, kada u utakmici sa Malagom (0:0) na Nou kampu kao starter praktično nije pipnuo loptu.

Ni njegov klupski drug iz Valensije Andre Gomeš, koji je plaćen „slijepim miševima“ 35 miliona eura, nije pokazao zbog čega je zaslužio dres „blau grane“ – portugalski vezista nakon 11 mečeva u dva takmičenja ne zna za gol ili asistenciju.

Lijevi bek Lukas Dinje, za koga je Barsa izbrojala Pari Sen Žermenu 16,5 miliona eura, ima pristojnu minutažu, ali u osam susreta u Primeri i tri u Ligi šampiona, nije zaslužio ocjenu bolju od „solidan“. A to je, ipak, premalo za zahtjeve katalonskog giganta.

Još jedan francuski defanzivac Samjuel Umtiti (Lion, 25 miliona eura) je ostavio bolji utisak kao štoper, ali je njegov učinak ostao u sjenci povrede, zbog koje je duže van terena.

Nije povrijeđen, no, uglavnom je van terena golman Jasper Silesen, koji je Ajaksu plaćen 13 miliona eura, a na Nou kampu je rezerva Mark-Andreu ter Štegenu.

Kada se podvuče crta, najviše je pokazao najjeftiniji – 22-godišnji Denis Suarez je ljetos angažovan za 3,5 miliona eura, a do sada je zaslužio najviše komplimenata trenera Luisa Suareza.

Kada se svede račun, šest fudbalera vrijednih 122 miliona eura, Barsi u prva tri mjeseca angažmana nisu donijeli ni jedan jedini gol.

Bonus video: