Lopetegi: Nijesam zabrinut za Modrića, konkurencija nas čini jačim

"Vratiće se Modrić i Varan kada budu u optimalnom stanju"
79 pregleda 0 komentar(a)
Žulen Lopetegi, Foto: Reuters
Žulen Lopetegi, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2018. 08:27h

Real Madrid je u novoj sezoni odigrao tri meča - dva u Primeri i finale Superkupa Evrope. U tim mečevima trener Madriđana Žulen Lopetegi izvodio je startnu postavu u kojoj nije bilo mjesta za hrvatskog reprezentativca i najboljeg igrača na Mundijalu u Rusiji, Luku Modrića, pa je novinare nakon sinoćnjeg meča sa Đironom interesovao status hrvatskog veziste.

Osim Modrića, Lopetegi od početka sezone odmara i Rafaela Varana.

"Luka i Varan su se priključili ekipi nešto kasnije, jer su igrali finale Mundijala. Nema potrebe da žurimo sa povratkom. Imamo odlične alternative, ostatak ekipe je izuzetno čvrst, a to je najvažnije. Vratiće se Modrić i Varan kada budu u optimalnom stanju. Nijesam nimalo zabrinut“, poručio je trener šampiona Evrope.

Priliku još nije dobio golman TIbo Kurtoa. Standardan na golu, za sada, je Kejlor Navas.

"Radi se o situaciji koja možda laicima sa strane nije lako razumljiva, ali je dovoljno jednostavna da se objasni. Na poziciji golmana imam dva fantastična rješenja i uoči svake utakmice odlučićemo ko će stati na gol. Kejlor je protiv Đirone branio sjajno, što znači da smo donijeli dobru odluku. Konkurencija nas čini jačim“, objasnio je Lopetegi.

Bonus video: