Lotar Mateus šokiran informacijama o namještanju mečeva

"Nikada nisam bio umiješan u takve stvari jer sam uvijek vjerovao u pozitivnu stranu fudbala. Ali, možete vidjeti šta se sve dešava", rekao je Mateus za njemački Skaj
1 komentar(a)
Mateus, Foto: Savo Prelević
Mateus, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2013. 23:13h

Lotar Mateus je rekao da želi da se usmjeri na pozitivne stvari u fudbalu i istakao da žali one koji na nelegalan način žele da profitiraju u tom sportu.

"Fudbal se igra širom svijeta i uvijek se nađe neka crna ovca koja želi da na nelegalan način iskoristi nešto od ovog prelijepog sporta. Nikada nisam bio umiješan u takve stvari jer sam uvijek vjerovao u pozitivnu stranu fudbala. Ali, možete vidjeti šta se sve dešava", rekao je Mateus za njemački Skaj.

Evropska policijska služba (Evropol) saopštila je u ponedjeljak da je 380 fudbalskih utakmica namješteno, uključujući kvalifikacione mečeve za svjetska i evropska prvenstva, kao i dvije utakmice u Ligi šampiona.

Direktor Evropola Rob Vejnrajt rekao je da je 18-mjesečnom istragom otkriveno da su se 425 osobe iz 15 zemalja bavile namještanjem utakmica, kao i da je nezakonitim klađenjem stečeno osam miliona eura.

On je otkrio da je učesnicima u namještanju plaćeno dva miliona eura, a da je najveća pojedinačna isplata bila 140.000 eura.

Bonus video: