Luka Đorđević kao raketa, Grof slavio u Groznom

"Đorđević heroj", "Đorđević kao raketa", pljuštali su komplimenti ruskih komentatora tokom utakmice Arsenala iz Tule na gostovanju Ahmatu u Groznom u završnoj utakmici 7. kola ruske Premijer lige
52 pregleda 3 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Arsenaltula.ru
Luka Đorđević, Foto: Arsenaltula.ru
Ažurirano: 21.08.2017. 19:27h

"Đorđević heroj", "Đorđević kao raketa", pljuštali su komplimenti ruskih komentatora tokom utakmice Arsenala iz Tule na gostovanju Ahmatu u Groznom u završnoj utakmici 7. kola ruske Premijer lige.

"Oružari" su slavili u Groznom sa 2:1, a crnogorskom treneru Miodragu-Grofu Božoviću napokon se počelo isplaćivati tolerisanje zemljaka, Luke Đorđevića, kojem je bilo potrebno što više utakmica "u nogama" kako bi pokazao sve što zna. U Zenitu nije bilo prilike da dobije šansu da igra u kontinuitetu...

Đorđević, 23-godišnji Budvanin doveden na pozajmicu iz Zenita, bio je heroj pobjede, pošto je glavom sa 14 metara nebranjivo poslao loptu pod prečku gola Ahmata, nakon sjajnog ubacivanja Haguša sa desne strane.

Budvanin je bio izuzetno daleko u polju gledajući da ga visoko postavljena zadnja linija domaćina ne uhvati u ofsajdu a onda je nevjerovatnim sprintom i skokom natjerao komentatore da dobije novi nadimak - Raketa.

A Arsenal je odlično krenuo u meč, pošto je Đorđević uspio da se oslobodi dvojice defanzivaca ali je sjajna odbrana golmana spriječila njegov prvijenac ove sezone u 13. minutu. Arsenal je poveo u Groznom golom Tkačeva u 30. minutu, nakon koje je Đorđević imao dobru kontru u 42. minutu ali je njegov šut završio iznad prečke.

Domaćin je bio silovit u nastavku, prečka u 48. pa promašen penal Brazilca Lea Žabe u 70. minutu, da bi Sadajev poravnao u 75. Minut kasnije sijevnula je akcija gostuju i vođstvo golom Đorđevića, koji je dobio žuti karton zbog pretjeranog slavlja a onda je i zamijenjen. Tek Božoviću se isplatilo čekanje da "zemljak proradi" nakon 446 minuta na terenu.

Ahmat nije bio miljenik sreće u nastavku jer je Žaba izgubio duel sa golmanom gostiju u 80. a i prečka je u 93. minutu opet spasila Grofovu ekipu.

Tek Grof je iz petog pokušaja uspio da nadmudri bjeloruskog trenera Olega Kanonova, koji ima dvije pobjede i dva remija protiv ekipa našeg trenera.

Bonus video: