Madridski okršaj usred Talina

Gradski rivali igraju za prvi trofej u sezoni
0 komentar(a)
Superkup Evrope Real Madrid - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Superkup Evrope Real Madrid - Atletiko Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.08.2018. 18:28h

Madridski derbi usred Estonije - navijači širom svijeta nisu navikli na tako nešto, ali Uefa je bila neumoljiva.

Real i Atletiko se sjutra od 21 čas sastaju u Superkupu Evrope u duelu koji tradicionalno igraju aktuelni osvajač Lige šampiona i Lige Evrope.

"Merengesi" su ovaj trofej osvajali ukupno četiri puta (od 2002, 2014, 2016. i 2017), a prošle su u Skoplju pobijedili Mančester junajted. Logično je da žele novi pehar, ali u Realu se u odnosu na prethodne godine promijenilo mnogo toga - otišli su Zinedin Zidan i Kristijano Ronaldo, Luka Modrić na sve načine pokušava da se izbori za transfer u Inter...

"Zidan je u Realu odradio fantastičan posao, ali mi sada moramo da gledamo naprijed. Neću reći da je ovo novi Real, ali smo na novom početku", rekao je trener Reala Đulen Lopetegi novinarima u Talinu.

Bivši selektor Španije je pohvalio sve što Atletiko radi prethodnih godina.

"Atletiko je godinama u evropskom vrhu, na čelu sa trenerom Dijegom Simeonem ide u pravom smjeru i to je klub koji ima moje veliko poštovanje", istakao je Lopetegi.

Prvi put u istoriji u Superkupu Evrope će se sastati timovi iz istog grada, a Atletiku je ovo treći nastup. Prethodna dva je riješio u svoju korist - 2010. je pobijedio Inter, a dvije godine kasnije Čelsi.

"Cilj je da napredujemo u odnosu na prošlu sezonu, ambicije su uvijek najveće. Očekujem da u ovoj sezoni gledamo drugačiji Real, sa mnogo više presinga, jer je Lopetegi to forsirao kao selektor Španije", rekao je trener "kolćonerosa" Dijego Simeone.

Crnogorski defanzivac Stefan Savić je najavljen na klupi.

Bonus video: