Malaga u četvrtfinalu prvi put u istoriji, Arsenalu falio gol do senzacije!

Malaga slavila 2:0 protiv Porta, Arsenal se zaustavio na istom rezultatu u Minhenu. Slijedi žrijeb četvrtfinala
4 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2013. 22:13h

Bajern i Malaga plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon vatrometnih utakmica koje su gledane na “Alijanc areni”, u Bavarskoj, i na “Rosaledi”, u Andaluziji. Na oba stadiona drhtalo se do posljednjeg sekunda. Slavlje Njemaca bilo je oporo, a Španaca - veličanstveno.

Ko je vjerovao Vengeru?

“Zamalo fijasko”, razvukao je “Kiker” na on-lajn izdanju nakon što je Bajern, mimo svih očekivanja, drhtao od eliminacije protiv “nikad goreg Arsenala”, tima kojem je očitao lekciju iz fudbala prije samo 20 dana.

Ko je vjerovao u čudo u Minhenu? Samo trener Arsenala Arsen Venger, koji je vjeru uspio da prenese na fudbalere. Žiru je nakon asistencije Volkota otvorio meč na najbolji mogući način za “tobdžije”, a Koščijelni glavom četiri minuta prije kraja iscrtao najidealniji scenario koji je Venger projektovao prije meča.

Ostala su još četiri minuta, plus sudijska nadoknada, ali senzacija nije kompletirana jer je poraz iz Londona bio prevelik...

"Teško je nekom objasniti da smo ispali iz Lige šampiona nakon što smo dobili u gostima 2:0, ali idemo dalje, moramo da se skoncenrišemo se na završnicu Premijer lige. Ponosan sam na momke, pokazali su koliko znaju kada su ih svi otpisali", kazao je Venger nakon meča.

Od “goropadnog” Bajerna nije bilo ništa, iako je tokom dobrog dijela meča, a naročito u drugom poluvremenu, gledana revija promašaja ispred sinoć sjajnog golmana Arsenala Fabijanskog. Bajern ide u četvrtfinale, ali uzdrman, što bi moglo da poveća samopouzdanje ostalim favoritima za osvajanje Lige šampiona, Barseloni i Real Madridu prije svih.

"Nismo ovo smjeli sebi da dozvolimo. Arsenal nije imao šta da izgubi, a mi nismo na vrijeme shvatili upozorenje. Ipak, ako je već morao da se desi poraz, bolje je što je bio ovako bezbolan. Prošli smo dalje, ali moramo da se probudimo", kazao je Arjen Roben, koji je imao nekoliko šansu da obezbijedi Bavarcima lagodan finiš meča.

Isko i Santa Kruz digli Malagu na noge

A senzaciju je kompletirala Malaga - klub sa juga Španije plasirao se među osam najboljih u Evropi po prvi put u istoriji, nakon fenomenalne pobjede protiv Porta (2:0) koju su režirali Isko i Santa Kruz.

Prvi je maestralnim šutem sa ivice šesnaesterca u finišu prvog poluvremena nadoknadio zaostatak iz prve utakmice, dok je prolaz osigurao Paragvajac, udarcem glavom nakon kornera Hoakina 13 minuta prije kraja.

"Igrali smo u transu uz ovakve navijače. Niko ovo nije očekivao od nas, prolaz u četvrfinale ne tako davno izgledao je nestvaran. Ovo je kao san i ne želimo da se budimo. Liga šampiona je najveća moguća pozornica i nastavljamo da uživamo", rekao je junak meča, 20-godišnji Isko.

Porto je od 49. minuta igrao sa igračem manje, jer je neoprezni Defur dobio drugi žuti karton. To je značajno olakšalo posao Špancima, koji su bili bolji od komšija sa Pirineja i kada je odnos snaga na terenu bio 11:11.

Slavlje u Andaluziji nakon posljednjeg zvižduka sudije Nikole Ricolija bilo je neopisivo:

“Malaga je beskrajna”, napisala je “Marka”, ističući da je malo ko očekivao da će Real i Barselona imati špansko društvo u četvrtfinalu.

Slavio je i vlasnik Malage, šeik Abdulah al Tani. Za njega zabava tek počinje.

"Moj rasni arapski konj, Galopirajući Kralj, vrijedi 100 miliona i skuplji je od Ronalda i bilo kojeg fudbalera", izjavio je juče prije utakmice.

Spektakl tek počinje...

Žrijeb četvrtfinala u petak

Upravo je trener Bajerna Hajnkes “zaboravio” španske klubove kada je prije dva dana pričao o ovogodišnjoj italijansko-njemačkoj dominaciji u evropskom fudbalu.

Jer, umjesto Italijana i Njemaca, a nakon “neočekivanih” ispadanja Milana i Šalkea, samo Španci imaju tri tima među osam najboljih u Evropi.

Žrijeb četvrtfinala je u petak u Nionu, a sudar kuglica ponudiće uzbuđenje dostojno finala Lige šampiona: U bubnju su Real, Barselona, Bajern, Borusija, Juventus, Malaga, Šalke i Pari Sen Žermen.

Ograničenja nema, u četvrtfinalu je moguč čak i “el klasiko”.

BAJERN - ARSENAL 0:2 (prvi meč 3:1)

Minhen - “Alijanc arena”. Gledalaca: 68.000. Sudija: Pavel Kralovec (Češka). Strijelac: Žiru u u 3. i Koščijelni u 86. minutu. Žuti kartoni: Lam, Havi Martinez i Gomez (Bajern), Mertezaker, Koščijelni, Gibs, Rosicki, Kazorla, Žiru (Arsenal).

Bajern: Nojer, Dante, Van Bujten, Lam, Havi Martinez, Roben, Miler, Alaba, Luiz Gustavo, Kros (Timoščuk), Mandžukić (Gomez).

Arsenal: Fabijanski, Mertezaker, Koščijelni, Dženkinson, Gibs, Rosicki, Arteta, Volkot (Okslejd-Čemberlejn), Ramzi (Žervinjo), Kazorla, Žiru.

MALAGA - PORTO 2:0 (prvi meč 0:1)

Malaga - Stadion “Rosaleda”. Gledalaca: 27.451. Sudija: Nikola Ricoli (Italija). Strijelci: Isko u 42. i Santa Kruz u 77. minutu. Žuti kartoni: Gamez, Demikelis, Tulalan (Malaga), Mangala, Otamendi, Sandro, Defur (Porto). Crveni karton: Defur (Porto) u 49. minutu.

Malaga: Vili, Gamez, Veligton, Demikelis, Antunjes, Hoakin (Kamačo), Tulalan, Itura, Isko, Saviola (Pjacon), Baptista.

Porto: Helton, Danilo, Mangala, Sandro (Acu), Otamendi, Gonzalez, Mutinjo (Rodrigez), Fernando, Defur, Martinez, Varela (Maikon).

Galerija

Bonus video: