Mata potpisao za Mančester junajted

"Junajted je pravi klub za mene i imam šansu da učestvujem u stvaranju jednog dela istorije na Old Trafordu", rekao je Mata za sajt Junajteda
1 komentar(a)
Mojes i Mata, Foto: Manutd.com
Mojes i Mata, Foto: Manutd.com
Ažurirano: 25.01.2014. 22:31h

Huam Mata je večeras i zvanično novi član Mančester junajteda, , objavljeno je na sajtu kluba sa Old Traforda.

Navodi se da je transfer doskorašnjeg igrača Čelzija vrijedan 37,1 milion funti, što je novi klupski rekord "crvenih đavola".

Ne ističe se, međutim, na koliko godina je Mata potpisao ugovor.

"Presrećan sam zbog dolaska u Junajted. Proveo sam nekoliko lijepih godina u Čelziju, ali došlo je vrijeme za nove izazove. Junajted je pravi klub za mene i imam šansu da učestvujem u stvaranju jednog dela istorije na Old Trafordu", rekao je Mata za sajt Junajteda.

Trener Junajteda Dejvid Mojes rekao je da je Mata "jedan od najboljih organizatora igre u današnjem fudbalu".

"Srećan sam što je došao. On je bio jedan od ključnih igrača Čelzija u prethodnim uspjesima. Pokazao je veliku želju da zaigra za Junajted, a znam da mu se naši navijači dive već neko vrijeme. Uvijek je igrao dobro protiv nas", kazao je Mojes.

Španski reprezentativac je prethodne dvije i po sezone bio je član Čelzija sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope i engleski FA kup.

"Čelzi je vrhunski klub i tamo imam mnogo prijatelja, ali nisam mogao da odbijem ponudu Junajteda. Radujem se dolasku u novi klub i nadam se da ćemo zajedno bilježiti uspjehe u budućnosti", dodao je Mata, koji je za Čelzi odigrao 135 utakmica i postigao 32 gola.

U londonski klub došao je 2011. godine iz Valensije.

Mata je do sada za selekciju Španije odigrao 32 utakmice i postigao devet golova.

Bonus video: