Mateus: Rezultat je realan

Neki igrači nisu bili koncentrisani, nisu igrali srcem za svoju zemlju. Ako neko ne želi da igra, može da ostane kući i igra se sa djecom ili ženom - grmio je Mateus
0 komentar(a)
LOTAR, Foto: Savo Prelević
LOTAR, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2011. 23:11h

Lotar Mateus je i drugu konferenciju za novinare u Crnoj Gori počeo pozdravom „Dobro veče”, koji je naučio dok je bio trener Partizana. Ali, veče na stadionu pod Goricom za njega nije bilo dobro...

- Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, ali ni igrom u prvom poluvremenu. To je bila igra Bugarske prije nego što sam ja došao. Sve što sam htio da moji igrači pokažu, oni su očito zaboravili. Nakon prvih 45 minuta sam im to i rekao u svlačionici, bio sam oštar.

U nastavku su pokazali ono što želim, pogotovo nakon vodećeg gola protivnika. Rezultat je pravedan, jer je Crna Gora bila mnogo bolja u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Mislim da naš rival može da bude zadovoljniji rezultatom kada se gleda trka za odlazak na Evropsko prvenstvo, jer sada ima mnogo više šansi nego Bugarska - naglasio je Mateus.

Legendarni Njemac je bio razočaran ponašanjem pojedinih reprezentativaca Bugarske.

- Neki igrači nisu bili koncentrisani, nisu igrali srcem za svoju zemlju. Rekao sam toj nekolicini sve što sam imao da kažem, ali vam neću reći njihova imena. Možda će se u budućnosti vidjeti na koga sam mislio, jer ih vjerovatno neću pozivati. Ako neko ne želi da igra za svoju zemlju, može da se igra kući sa djecom ili ženom!

• Da li još imate šansu da se domognete Evropskog prvenstva?

- Da smo dobili, imali bismo šansu, ali smo ovako izgubili samo jedno kolo, kao i Švajcarska. Ništa se ne mijenja na tabeli, ali u fudbalu je sve moguće. Sa tri pobjede i možemo nečemu da se nadamo - završio je Mateus.

Bonus video: