Mesi za sva vremena

Kada će Mesi da prestigne Pelea, samo je pitanje dana, a do kraja godine bi mogao i da svrgne s trona čuvenog Gerda Milera, rekordera po broju golova u kalendarskoj godini - Njemac je 1982. postigao čak 85 pogodaka.
1 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2012. 13:39h

Učinak Lionela Mesija je i dalje statistički gledano daleko od onog koji je, na primjer, imao Pele, koji je u karijeri dao preko hiljadu golova, ali podatak da je Argentinac dao 301 pogodak u ukupno 419 utakmica u profesionalnoj karijeri govori sam za sebe...

Da, to je uradio Mesi u subotu nakon što je dva puta bio strijelac protiv Rajo Valjekana, ali sada juri novi izazov - u 2012. je ukupno bio strijelac 73 puta, samo dva puta manje nego taj isti Pele 1959. godine.

Kada će Mesi po tom učinku da prestigne Pelea, samo je pitanje dana, a do kraja godine bi mogao i da svrgne s trona čuvenog Gerda Milera, rekordera po broju golova u kalendarskoj godini - Njemac je 1982. postigao čak 85 pogodaka.

GOLMANI

Anduhar (Katanija) - na stranu sve sudijske greške na Siciliji, Anduhar je spasao Kataniju težeg poraza od šampiona.

Brkić (Udineze) - za dva gola Rome snosi dio krivice, ali je nakon njih branio sve. Zato je Udineze i režirao veliki preokret u Rimu.

Leno (Bajer) - bez obzira na to što je Bajern odigrao najslabiji meč u sezoni, šansi pred golom Lenoa nije falilo. Međutim, hvatao je gotovo sve...

ODBRANA

Subotić (Borusija Dortmund) - u posljednja dva kvalifikaciona meča za Mundijal nije odigrao ni sekunde za Srbiju, ali Jirgen Klop nema problem kao Siniša Mihajlović. Subotić mu je stub odbrane, postigao je i gol po velikom snijegu u Frajburgu.

Miranda (Atletiko Madrid) - prije dvije noći nije morao da se čeka Radamel Falkao, jer su se razigrali i odbrambeni igrači.

Ferdinand (Mančester junajted) - nije to bio meč iz snova za Rija, ali će se pamtiti i po tome što se najzad pomirio sa Ešlijem Kolom zbog sada već istorijskog „slučaja Teri”.

SREDINA

Arteta (Arsenal) - malo ko je mario nakon meča što je dao gol iz ofsajda za trijumf protiv KPR-a. Španac je postao junak „Emirejtsa”.

Lamela (Roma) - poigravao se protiv Udinezea, dao dva gola... Sve je to bilo nedovoljno za Romu koja jednostavno ne umije da privede meč kraju na „Olimpiku”.

Farfan (Šalke) - „nebesko-plavi” su nastavili u žestokom ritmu. Farfan je riješio težak meč protiv Nirnberga...

Kambijaso (Inter) - njemu godine ne mogu ništa. Asistencija, potom i majstorski gol protiv Bolonje nikog nisu ostavili ravnodušnim.

Hamšik (Napoli) - Napolitanci su dominirali protiv Kjeva, ali je bez Edinsona Kavanija falio taj završni udarac. Slovak je opet bio zlata vrijedan Valteru Mazariju.

Vidal (Juventus) - njegov gol nakon ofsajda Niklasa Bendtnera je bio kap koja je prelila čašu na Siciliji - Katanija je pokradena u Mođijevom stilu. „Juve, ovako više ne ide”, napisala je „Gazeta” aludirajući na pomoć sudija.

NAPAD

Mesi (Barselona) - od njegovih brojki se zavrti u glavi. Sada je na redu smjena velikog Pelea.

Ernandes (Mančester junajted) - pobjedonosni gol protiv Čelzija je proslavio u svom stilu, nije mario što je prethodno sudija Mark Klatenburg zavio u crno prvaka Evrope.

Di Natale (Roma) - imao je hrabrosti da u Totijevom domu „panenkom” iz penala obezbijedi tri velika boda svom timu.

Palasio (Inter) - italijanski mediji su njegove magične pasove protiv Bolonje uporedili sa ludim asistencijama koje godinama poklanja košarkaški majstor Stiv Neš.

El Šaravi (Milan) - 20. rođendan je proslavio golom i pobjedom nad Đenovom.

Ibrahimović (PSŽ) - Šveđanin je na individualnu klasu riješio još jedan meč u Francuskoj, a Karlo Anćeloti je tek sada to priznao: „Za tri boda protiv Nansija zahvalite isključivo Ibri”, istakao je Italijan.

Teves (Mančester siti) - niko ne smije ni da pomisli šta bi bilo sa Robertom Manćinijem da Teves nije pogodio i donio tri boda protiv Svonsija.

Bonus video: