Mihajloviću ovacije, Milanu bodovi - Vijesti.me
SERIJA A (15. KOLO)

Mihajloviću ovacije, Milanu bodovi

MIhajlovićevi izabranici uprkos želji napravili previše grešaka za poraz od Milana na "Dalari" 3:2

Mihajlović
Mihajlović (Foto: GIORGIO BENVENUTI)

Milan je napokon vezao dvije pobjede u Seriji A. Tek drugi put ove sezone "roso-nerima" je to uspjelo, na žalost navijača Bolonje na "Dal'Ari".

Bolonja nije  razočarala svoje navijače, makar željom i borbenošću, nakon što su ovacijama dočekali izlazak na teren svog trenera Siniše Mihajlovića. Njegova hrabrost, ali i iskrenost i emotivna ispovijest o borbi protiv leukemije, dodatno je podigla popularnost nekadašnejm sjajnom igraču, a sada treneru.

Ipak, Milan je slavio 3:2, zahvaljujući grubim greškama odbrane domaćina.

Prvo je Bani nesmotreno srušio Pjonteka, koji je sa penala doveo Milan u vođstvo u 15. minutu. U 32. je Teo Ernandes uvećao prednost gostiju iz sjajne akcije i asistencije Susa.

Ernandes nije bio miljenik sreće u nadokandi poluvremena, kada ga je lopta pogodila nakon kornera i upisan mu je autogol.

Činilo se da se Bolonja vratila u igru, ali prvi napad u drugom poluvremenu donio je novu grešku odbrane domaćina, a Bonaventura je to sjajnim udarcem ljevicom kaznio u 46. minutu. Bolonja je uspjela da finiš učini neizvjesnim golom sa penala koji je u  84. minutu realizovao Sansone, ali MIlan je do kraja sigurno čuvao prednost.

Milan je došao je na 20 bodova, 18 manje od gradskog rivala i lidera Intera, dok je Bolonja na 16 bodova, pet koraka iznad zone ispadanja.