Milačić: Na vrhu je ostalo isto

Na prvom smo mjestu i zavisimo isključivo od sebe samih. To je naša velika prednost - kaže Milačić
0 komentar(a)
Brano, Foto: Boris Pejović
Brano, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.04.2011. 19:14h

Remi u Petrovcu u posljednjem kolu (1:1) nije zabrinuo previše trenera Mogrena Branislava Milačića. Ekipa koju je iskusni stručnjak preuzeo prije 20-ak dana prethodno je zabilježila tri važna trijumfa - nad Lovćenom i Grbljem u prvenstvu, dok je sa Petrovčanima bila uspješna u prvom okršaju u polufinalu Kupa na Lugovima (2:0). Lider je ovog puta u sudijskoj nadoknadi izbjegao poraz - tada je štoper Janko Simović postavio konačan rezultat.

- Ne može se dobijati u svakom meču. To zapravo možda i mogu samo Real i Barselona. Imali smo utakmicu u rukama, a da smo na vrijeme postigli gol, možda bi i rutinski priveli meč kraju. Na kraju smo morali da jurimo i srljamo. Ne stoji konstatacija da smo srećno došli do boda, jer smo bili neuporedivo bolji, ali smo zakazali u realizaciji. Na kraju, možda je sve i realno završeno - ističe Milačić.

U prethodnom kolu potvrdilo se da je komšijski Petrovac neugodan za Budvane. Prije mjesec i po isti rivali su takođe remizirali pod Malim brdom (0:0).

- Petrovac je neugodan svima, čvrsti su, teško je igrati protiv njih. To potvrđuje i činjenica da ih Budućnost nedavno nije savladala na stadionu pod Goricom. Mi smo u posljednje vrijeme imali puno utakmica sa njima, ali najvažnije da smo nakon svega zadržali tri boda prednosti u odnosu na Budućnost - dodaje trener Mogrena.

Šest kola prije kraja Mogren ima ne samo tri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala, već i prednost domaćeg terena u derbiju - u pretposljednjem kolu Budućnost 21. maja gostuje na Lugovima.

- Kako se bliži kraj sezone, ovakva razlika ima sve veći značaj. Sigurno da nije ista sada i recimo ukoliko bude isti odnos snaga nakon još tri kola. No, ukoliko se desi jedan kiks, opet smo na nuli. Zbog toga moramo da budemo krajnje ozbiljni i koncentrisani. Mi smo, međutim, na prvom mjestu i zavisimo isključivo od sebe samih. To je velika prednost - kaže Milačić.

Budvani već u srijedu ponovo gostuju pod Malim brdom. U Kupu je drugačija situacija, jer je Mogren u prvom polufinalnom okršaju postigao dva gola i sačuvao sopstvenu mrežu.

- Sigurno da je lakše. Ne moramo da jurimo, imamo dobru prednost, vjerujem da ćemo odigrati dobar meč i napraviti rezultat koji će nas odvesti u finale - zaključio je trener Mogrena.

Takmičarski cilj sada je u prvom planu

Milačić je odmah po dolasku u Mogren izjavio da želi da njegov tim forsira pas-igru. “Želimo da spustimo loptu” - izričit je bio nekadašnji trener Budućnosti i Lovćena. Budvani su u minulom periodu na momente pokazivali da mogu da igraju tečno, dopadljivo...

- U ovom trenutku izvlačim maksimum u takmičarskom smislu. Za igru koju tražim - mora mnogo da se trči. Bitno je, dakle, da prođemo pripreme zajedno. Moramo da budemo spremni da bismo igrali ozbiljan fudbal - kazao je trener Mogrena.

Bonus video: