"Milioneri" nastavljaju da posrću, Bajer prati Bajerna

0 komentar(a)
Štutgart, Foto: Reuters
Štutgart, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2014. 20:27h

Borusija Dortmund je nastavila da posrće, pošto je nakon poraza na gostovanju Majncu, uspjela da izvuče tek remi na "Vestfalenu" sa Štutgartom (2:2). Povredama oslabljeni "milioneri" su bili bolji rival do primljenog gola - Didavi je pogodio na asistenciju Gentnera početkom nastavka. Iako je trener Borusije Jirgen Klop krenuo u ofanzivu uvođenjem Ramosa u 66. minutu, opet je Vajdenfeler morao dva minuta kasnije da vadi loptu iz mreže.

Kada je vidio da je vrag odnio šalu, Klop je u igru uveo Matsa Humelsa, ali je uspio da izbori samo remi, golovima Obamejanga u 73, i Ćira Imobilea u 86. minutu.

A lidera Bajerna, koji je dan ranije razbio Paderborna (4:0) i svrgnuo ga sa čela tabele, sada sa bodom zaostatka prate Bajer i Hanover. "Farmaceuti" su sa 1:0 savladali Augsburg, dok je Hanover identičnim rezultatom bio bolji od Kelna. Hamburgeru nije pomogla ni smjena Mirka Slomke, jer je poražen u Menhengladbahu, a da i četvrti domaćin slavi minimalnu pobjedu, pobrinula se Herta protiv Volfsburga.

Rezultati: Borusija M. - Hamburger 1:0 (Kruze 25), Herta - Volfsburg 1:0 (Kalu 35), Hanover - Keln 1:0 (Hoselu 5), Bajer - Augsburg 1:0 (So Hjun Min 33), Borusija D. - Štutgart 2:2 (Obamejang 73, Imobile 86, Didavi 48, 68).

Bonus video: