Milošević: Belgija pravi test za kvalifikacije

"Ukoliko u kvalifikacijama želimo da se borimo za drugo mjesto sa Ukrajinom i Poljskom, treba da pariramo ekipama poput Belgije. To je otprilike taj nivo", kazao je Savo Milošević
94 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2012. 18:28h

Belgija je idealan test pred kvalifikacije i snagom odgovara protivnicima sa kojima bi Crna Gora trebala da se bori za drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi, poruka je Sava Miloševića, člana stručnog štaba reprezentacije.

"Belgijanci su po kvalitetu na sličnom nivou kao Poljska i Ukrajina. To su reprezentacije sa kojima ćemo se boriti za drugo mjesto u grupi i ako želimo da se pokažemo protiv njih, treba i da se pokažemo protiv ekipe poput Belgije. To je otprilike taj nivo", poručio je Milošević, koji je u reprezentativnoj karijeri (Jugoslavija, SCG, Srbija) odigrao nekoliko utakmica protiv "crvenih đavola".

"U posljednjih mjesec i po sam se u najvećoj mjeri bavio igrom Belgije. Mislim da je u pitanju jedna od najjačih ekipa među evropskim reprezentacijama koje posljednjih godina nemaju pravi rezultat. U pitanju je ekipa dobrih pojedinaca koja igra lijep fudbal, tako da neće biti lako. Ipak, dozvoljavaju protivniku da stvori igru, tako da očekujem zanimljivu utakmicu, bez obzira što je kraj sezone, mnogi igrači stižu i umorni nakon klupskih obaveza", kaže Milošević.

Otpao i Novaković, problemi na sredini

Dva dana uoči polaska za Brisel, prijestonicu Evropske unije, "sokoli" su na Starom aerodromu odradili treći trening, skoro u kompletnom sastavu. Stigao je i Mirko Vučinić, osvajač Skudeta sa Juventusom, dok je Stevan Jovetić došao u "civilu" samo da pozdravi saigrače i poželi im srećan put. As Fiorentine je zbog lakše povrede koljena propustio četiri posljednja meča Serije A, zbog čega neće biti izložen riziku u prijateljskom meču.

Milorad Peković i Stevan Jovetić posmatraju trening

Za Jovetića se, doduše, slutilo da će biti pošteđen napora, ali su se zato pojavili novi problemi. Nakon Milorada Pekovića (operacija nosa), otpao je još jedan zadnji vezni Mitar Novaković, koji neće putovati u Belgiju zbog problema sa mišićem zadnje lože.

"Naš je problem što se gotovo uvijek desi da nam nedostaju igrači na istoj poziciji. Krajem prošlih kvalifikacija gomilali su se problemi u odbrani, sada nam je "sproran" zadnji vezni. Neki igrači nedostaju, a onda se na to nadovežu povrede. Ipak, prijateljske utakmice upravo i služe da provjerimo neke druge igrače. Kvalifikacije su u septembru i ovo je prava prilika za to. Siguran sam da će i zamjene dati svoj maksimum", kazao je Milošević.

Ali, za razliku od sredine terena, odbrana je kompletna nakon duže vremena. Tu su svi - Baša, Džudović, Savić, Pavićević, Jovanović, a uz to i pojačanje - Vladimir Volkov.

Milošević se složio da će duel na stadionu "Kralj Boduen" u Briselu poslužiti kao dobar test čvrstine tima koji je bio bez primljenog gola u cijeloj prvoj polovini prošlih kvalifikacija.

Teret na posljednjoj liniji

"Pred sam kraj kvalifikacija imali smo velikih problema u posljednjoj liniji, sjećate se da Baša nije mogao da igra, koji je stub naše odbrane. Sada smo kompletni u odbrani, pojačani Volkovom, koji će siguran sam donijeti ekstra kvalitet. U modernom fudbalu odbrana je možda i najvažniji dio tima, iz dobre defanzive najlakše je napadati, tako da očekujem da odbrana u Briselu iznese najveći teret", rekao je Milošević.

Na pitanje je li važniji rezultat ili igra, legendarni jugoslovenski i srpski napadač je odgovorio:

"I jedno i drugo. Posljednjih deset godina u Evropi više nema prijateljskih utakmica. Svaki meč je značajan na svoj način, tako ćemo pokušati i da pripremimo fudbalere", istakao je Milošević.

Galerija

Bonus video: