Mladost dobila i popravila utisak

Nakon dva poraza u kojima su primili 10 golova, Podgoričani savladali gruzijski Dila Gori sa 1:0 golom Zorana Kokota u prvom poluvremenu
0 komentar(a)
MIrko Raičević, Foto: Azerispor.com
MIrko Raičević, Foto: Azerispor.com
Ažurirano: 08.02.2016. 20:53h

U trećoj utakmici na pripremama u Antaliji fudbaleri Mladosti su najavili da ipak neće biti samo "vreća za napucavanje" protivničkim timovima - nakon dva poraza u kojima je primio čak 10 golova, sastav Nikole Rakojevića je sačuvao svoju mrežu i slavio protiv gruzijskog tima Dila Gori (1:0).

Gol odluke, prvi u dresu Mladosti, postigao je krilni napadač Zoran Kokot, koji je nedavno došao u Mladost iz sarajevskog Željezničara.

Podgoričani su protiv drugoplasiranog sastava gruzijskog šampionata (Torpedo iz Gruzije, od kojeg su primili peticu, je 10. na tabeli) djelovali neuporedivo ozbiljnije nego u dva prethodna meča. Disciplina u igri odmah je donijela i rezultat, što je značajno popravilo raspoloženje u taboru jesenjeg šampiona nakon očajnog početka.

Da li sve to ima veze sa porvatkom u tim Mirka Raičevića - iskusnog veziste koji je zbog povrede propustio dva prehodna meča, vjerovatno ima...

"Poslije dva onakva poraza ovaj susret nam je bio toliko značajan da smo ga maltene doživjeli kao prvenstveni meč za bodove. Odigrali smo disciplinovano i čvrsto, došao je i rezultat, što je izuzetno važno poslije dva teška poraza. Raspložonje je mnogo bolje i to će sigurno uticati na naš dalji rad u Antaliji, a vjerujem da ćemo biti bolji u narednim utakmicama. Jer, ubjedljivi porazi kao u prva dva meča sigurno nisu realna slika Mladosti, daleko od toga", kazao je Raičević.

Duel sa Gruzijcima obilježila je i povreda napadača Ivana Vukovića, koji je već u 16. minutu morao da napusti teren jer je dobio udarac u kuk. Srećom, ne radi se o teškoj povredi, Vuković će vrlo brzo biti opet u pogonu, vjerovatno će biti spreman za naredni meč, koji Podgoričani igraju tek za četiri dana, protiv danskog Erebra.

U međuvremenu je otkazan susret sa kazahstanskim Irtišom, koji je trebalo da se igra u srijedu.

"Nakon dva teška poraza, ova pobjeda je baš ono što nam je trebalo. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili prije meča, bilo nam je stalo da pobijedimo i to se vidjelo na terenu. Odigrali smo dobro protiv jakog rivala", kazao je Vuković.

Mladost je igrala u sastavu; Radulović, Đurišić, Lakić, Glavan, Raičević, Petričević, Rudović (od 75. Milić), Kokot (od 46. Radulović), Novović (od 46. Muhović), Vuković (od 16. Radišević (od 80. N. Pejović)).

Bonus video: