Mladost sanja novo evropsko ljeto

Mladost slavila 2:0 golovima Novovića i Mugoše i napravila sjajnu zalihu pred revanš u Budvi koji se igra 30. aprila
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2014. 22:57h

Mladost je ostvarila džinovski korak ka svom prvom finalu Kupa u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon što se Mogren kao i prije nekoliko dana u prvenstvu izigrao u prvom poluvremenu, a onda se tradicionalno raspao u nastavku.

Na kraju, gotovo idealnih 2:0 za Mladost uoči revanša u Budvi, kao nagovještaj drugog uzastopnog evropskog ljeta podgoričkog tima.

Ipak, trener Radovan Kavaja je oprezan:

"I revanši Lige šampiona u utorak veče, bez obzira što je to mnogo veći nivo, pokazali su da i rezultat 3:1, pa čak i 3:0, ne moraju da budu nikakva garancija pred revanš. Ponoviću ono što sam rekao i prije utakmice, da će se pobjedik ovog dvomeča znati tek nakon druge utakmice, zato moramo i u revanšu da budemo jako disciplinovani i požrtvovani", rekao je Kavaja.

Svi mečevi Mogrena u drugoj polusezoni neodoljivo podsjećaju jedan na drugi.

Budvani su kao i prije četiri dana na Starom aerodromu dominirali u prvom poluvremenu, imali su i bolje šanse (Marković, Đurović), protiv u tom periodu očajne Mladosti.

Onda se očekivano dogodio strmoglav pad u igri u Budvana. Očekivano - jer se to dešava peti ili šesti put zaredom. Dva puta se desilo protiv Sutjeske, jednom protiv Dečića, a sada i drugi put protiv Mladosti...

“Crveni đavoli” su bili mnogo konkretniji u nastavku, ne zna se je li ta promjena bila posljedica njihove bolje igre ili velikog pada protivnika - možda i jednog i drugog - tek odbrana Budvana, isto kao i prije četiri dana, nije imala rješenja za klasu Stefana Mugoše.

Mladi reprezentativac Crne Gore bježao je budvanskim defanzivcima u drugom poluvremenu na isti način na koji je to radio u subotu. Razlika je samo što je prije četiri dana to uradio Kaluđeroviću, a juče Baošiću (crveni karton), pa rezervisti Kapisodi (gol za 2:0).

Ali, prije svega toga, stigao je gol Ivana Novovića iz slobodnog udarca na startu nastavka, pomalo neočekivan, jer je uslijedio nakon mnogo bolje igre Mogrena u prvom poluvremenu.

I isto tako srećan - lopta je nakon šuta iz slobodnog udarca zakačila živi zid i prevarila Butorovića.

Onda je uslijedio već opisani rapad sistema u defanzivnoj liniji Budvana, pa je Mugoša u 55. minutu nakon sjajnog lob-udarca umalo povećao na 2:0, a šest minuta kasnije, poslije dodavanja Burzanovića, pogodio stativu.

Igrao se 67. minut kada je Mugoša ukrao loptu Baošiću i sjurio se na gol, a defanzivac Budvana ga povukao s leđa i zasluženo dobio crveni karton.

Samo tri minuta kasnije, nakon pasa Savićevića, Mugoša je pobjegao Kapisodi na isti način kao što je to uradio Baošiću, razlika je u tome što ovoga puta nije srušen, već je lopta završila u mreži nakon lucidnog loba - 2:0.

Mugoša je tri minuta kasnije imao šansu da zapečati sudbinu gostiju, ali je iz idealne pozicije, nakon centaršuta Burzanovića, pucao glavom pored gola.

Budvani su kod rezultata 1:0, i brojčanog odnosa snaga 11:11 tražili penal, ali je sudija Kaluđerović procijenio da je golman Dragojević prvo zakačio loptu, pa tek onda Rackovića.

"Biće teško nadoknaditi ovaj zaostatak u revanšu, ali ništa nije nemoguće, probaćemo da se konsolidujemo i napadnemo prolaz u finale. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, baš kao i u nedavno u prvenstvu, a onda se ponovo dogodio neočekivan pad u igri. Crveni karton nas je totalno dotukao", rekao je pomoćni trener Mogrena Dragan Maraš.

Bonus video: