Mogren protiv Rudara u najžešćoj borbi za trofej

"Presudiće kolektiv i veća želja" kaže Branislav Milačić, trener Mogrena "Najvažnije je odoljeti na Lugovima, možda postići i bar jedan pogodak" rekao je Milan Mijatović, golman Rudara
0 komentar(a)
KUP, Foto: Vesko Belojević
KUP, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.10.2011. 19:36h

Prošlogodišnji finalisti Mogren i Rudar vodiće najžešću borbu u sjutrašnjem derbiju na Lugovima (14.30 časova). Uloga izazivača pripada Budvanima koji su u maju nakon 120 minuta borbe u penal-ruletu poraženi od pljevaljskog tima i ostali bez trofeja u masovnijem takmičenju (nekoliko dana kasnije proslavili su titulu).

Aktuelni šampion, koji u novom prvenstvu zaostaje pet bodova za vodećim tandemom, sa dosta ambicija iščekuje novi okršaj sa Pljevljacima.

"Igramo protiv jakog i stabilnog Rudara, čija ekipa je na okupu već tri, četiri godine. Imamo, međutim, i mi svoje adute, očekujem dobru utakmicu, vjerujem da možemo da steknemo prednost pred revanš" kaže Branislav Milačić, trener Mogrena.

Iskusni stručnjak ne ostavlja dilemu šta bi bio pozitivan ishod po “žute”...

"Svaka pobjeda bez primljenog gola bila bi fenomenalna" dodao je Milačić."Došli smo do igre kojoj smo težili, ali protiv Rudara će nam trebati i jača doza adrenalina. A ukoliko naredni meč ne izaziva dodatni motiv, ne znam koji će. Naša šansa je Kup, igrači to znaju" rekao je trener Mogrena.

Interesantno da su dva tima u posljednjih šest mjeseci imala seriju značajnih derbija. Mogren je u finišu prethodne sezone trijumfom u Pljevljima napravio odlučujući korak ka tituli, potom je poražen poslije penala u finalu Kupa, dok je na početku nove sezone Rudar slavio sa 2:0 pod Golubinjom.

"U prvom meču od kada sam u Mogrenu imali smo veći motiv i želju, u finalu Kupa to je bilo obostrano prisutno, dok nas je u ovosezonskom prvenstvenom meču Rudar zasluženo savladao. Presudiće kolektiv i veća želja, a ne individualni potezi. Utakmicu će dobiti onaj rival koji se više napregne - zaključio je Milačić.

Pljevljaci nemaju vremena ni da pošteno proslave činjenicu da su se pridružili Budućnosti na čelu prvoligaške tabele. Opet je na redu „njihovo“ takmičenje (tri osvojena Kupa Crne Gore od pet mogućih), pa je i logična povećana doza obaveze da se i ove godine „gura“ do samog kraja.

Ovog puta, međutim, na putu se ispriječila najteža moguća prepreka, ništa manje nego šampion države, što znači da se čak i u relativno ranoj fazi najmasovnijeg takmičenja moraju uključiti svi motori kako bi se prvo u Budvi, a onda i za dvije sedmice pod Golubinjom, posao odradio na zadovoljavajući način.

Budvanima će se, dakle, suprotstaviti maksimalno motivisan Rudar, sa svim trenutno raspoloživim kapacitetima, ekipa koja „finale prije finala“ želi da okonča u svoju korist.

"Kada se sjetim svih dosadašnjih završnih predstava Kupa i sjajnih trenutaka podizanja onog šampionskog pehara, jasno vam je da morate učiniti sve da takvih trenutaka bude što više. Tada, jednostavno, nije ni važno ko je na suprotnoj strani i u kojoj fazi takmičenja.

Da bi stigao do samog kraja moraš pobjeđivati u kontinuitetu. Mogren bi nas, vjerovatno, negdje kasnije sačekao da nije rival u četvrtfinalu. Pokušaćemo, dakle, da ih već sada eliminišemo i značajno uprostimo stvari u nastavku.

Neće biti lako, kao što nikada nije i ne može biti sa Mogrenom, ali mi se čini da smo trenutno, makar za nijansu u boljoj formi i makar za nekoliko procenata bliži prolazu. Uostalom, nedavno smo u prvenstvu pod Golubinjom glatko slavili.

E sad, najvažnije je odoljeti na Lugovima, možda postići i bar jedan pogodak ako bude sreće i više od pola posla biće obavljeno. Mislim da Rudar ima kvalitet za takav scenario" optimista je Milan Mijatović, golman pljevaljskog tima.

Mogren - Rudar

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević, Srđan Korać (Bar). Početak u 14.30 časova.Mogren (4-3-2-1): Todorović - Ivanović, Simović, Batak, Lakić - Mirković, Tatar, Matić - Ćulafić, Vujović - Ranđelović. Rudar (4-3-2-1): Mijatović – Popović, Nestorović, Alić (Radusinović), Adžić – Brnović, Vlahović, Igumanović – I. Jovanović, Ivanović – Stojanović.

Bonus video: