Mogren zaustavljen u Pljevljima, prvi bod za Rudar

Remi i jeste najrealniji epilog susreta, koji je u potpunosti, a naročito u drugom poluvremenu, opravdao očekivanja gledalaca
87 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2013. 08:16h

Rudar više nije na nuli, ni Mogren nije stopostotan, ali su u oba tabora zadovoljni nakon derbija, iako i jedni i drugi mogu da žale za cijelim plijenom. Zato, vjerovatno, remi i jeste najrealniji epilog susreta, koji je u potpunosti, a naročito u drugom poluvremenu, opravdao očekivanja gledalaca.

Praktično svih 90 minuta igralo se fajterski, otvoreno, na pobjedu. Pljevljaci su imali vođstvo i nekoliko lijepih prilika, gosti inicijativu i dva- tri zicera. Na kraju, po bod za oba rivala, kao nagrada, jer bi, kako reče strateg Budvana Branislav Milačić, bila šteta da je neko od aktera ostao kratkih rukava.

Nije se završilo ni uobičajeno ispitivanje snaga a domaći su poveli. Vlahović je iz slobodnog udarca ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, tamo se iza leđa odbrambenih igrača ušunjao mladi štoper Šćepanović i sa pet metara matirao Todorovića.

Budvani su do izjednačenja mogli samo tri minuta kasnije kada je Goran Vujović sa peterca pogodio prečku, ali i u 12. minutu poslije šuta njegovog prezimenjaka Nikole. Do kraja poluvremena gosti su bili nadmoćniji ali bez pravih šansi, dok je na drugoj strani, glavom u 42. minutu, opasno zaprijetio Gačević.

U nastavku, dosta uzbuđenja u oba šesnaesterca. Prvo je snažan šut sa 25 metara oprobao Tomašević, a potom dva puta za samo dva minuta (61. i 63.) Jovančov mogao da savlada Todorovića. Međutim, što nije uradio on, jeste u 64. minutu rezervista Racković na suprotnoj strani. Burzanović je izveo korner, a visoki napadač udarcem glavom poslao loptu pod prečku nemoćnog Radanovića.

Imao je potom Šćepanović zicer za 2:1, pa je golman Mogrena zaustavio šuteve Jeknića i Jovanovića, ali su i Pljevljaci u finišu imali sreće kada su gosti nekoliko puta zaprijetili.

"Rano smo poveli, poslije toga bili u malom grču, što nije ni čudo kada igrate protiv najbolje ekipe u ligi, ali kada se sve sabere, zadovoljan sam i igrom i rezultatom. Raduje me borbenost momaka", kaže trener Rudara Mirko Marić.

"Dobra utakmica, bez kalkulacija, sa golovima, šansama, lijepim akcijama. Rudar zaslužuje čestitke za veliku borbenost i srčanost, a moji igrači za pokazani karakter jer su se probudili kada je trebalo. U svakom slučaju, zadovoljan sam", riječi su stratega Mogrena Branislava Milačića.

RUDAR - MOGREN 1:1

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Dimitrije Mrgunović (Podgorica). Strijelci: Šćepanović u 7. minutu za Rudar, Racković u 64. minutu za Mogren. Žuti kartoni: Jovančov, Šinik i Kato (Rudar), Pejović, Lagator (Mogren).

Rudar: Radanović 7, Tomašević 7, Jovančov 7 (Ćosović), Kaluđerović 6,5, Mijušković 7, Gačević 6 (Jeknić 6,5), Kato 7, Jovanović 7, Šćepanović 7, Šinik 6,5, Vlahović 7 (Sekulić).

Mogren: Todorović 7, Radišić 6,5 (Kaluđerović), Lagator 6,5, Kapisoda 7, Marković 6,5, Đurišić 6 (Đurović 7), Burzanović 7, Pejović 7, G. Vujović 7, Golubović 6 (Racković 7), N. Vujović 7

Bonus video: