Mogu odmah u prvu postavu!

"Mislim da mogu, vjerujem u sebe, znam koliko vrijedim. Spreman sam za engleski fudbal".
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 20:06h

Stefan Savić, jedan od najboljih crnogorskih fudbalera i najtalentovanijih evropskih odbrambenih igrača, dobio je kratkotrajni odmor i iz Engleske stigao u Crnu Goru. Posjetio je rodni Mojkovac, a dva dana odmarao u Budvi. Sjutra se vraća obavezama u Mančester sitiju.

Sudeći po prvim kontrolnim mečevima koje je Siti odigrao na američkoj turneji, Roberto Manćini najozbiljnije računa na supertalentovanog defanzivca. Savić je, s druge strane, pokazao da se odlično uklopio.

"Za sada je zaista sve sjajno. Prilagodio sam se, mnogo su mi pomogli Kolarov i Džeko da se uklopim, upoznam ostale momke. Mnogo mi je značilo to što su njih dvojica starosjedioci, bilo bi teže bez njih", kazao je Savić Televiziji “Vijesti”.

Od tri utakmice, protiv Klub Amerike, Vankuvera i Galaksija, Savić je počeo dvije, a na posljednjoj je igrao pola sata. Sudeći po izvještajima engleskih medija, crnogorski reprezentativac dobro je obavio zadatke.

"Zaista sam prezadovoljan kako sam odradio pripreme i kako sam igrao. Spreman sam da ispunim zadatke i obaveze koje nas očekuju. Naravno, uvijek može bolje, treniraću vrijedno, pokušati da napredujem iz dana u dan".

Sa trenerom Robertom Manćinijem nije razgovarao direktno, u hijerarhiji velikih kluba za analize su zaduženi drugi ljudi...

"Uvijek radimo analize sa Manćinijevim pomoćnicima, koji nam ukazuju na greške, na neke specifične situacije. Posvećeni su svakom igraču, a vidim da kod mene ima prostora za napredak, što je i dobro, jer mi je tek 20 godina".

Mančester siti minule sezone prvi put je izborio plasman u Ligu šampiona, osvojio FA kup. Ambicije u predstojećoj, koja počinje već 7. avgusta, utakmicom Super kupa Engleske, protiv Mančester junajteda, još su veće...

"Imamo dobar tim, ambicije su velike. Očekuje nas Liga šampiona, među kandidatima smo za titulu. Dosta se očekuje od Sitija, mislim da možemo da imamo dobru sezon"u.

Iako je u timu sa velikim svjetskim zvijezdama, Savić je jedan od rijetkih igrača Sitija kome Liga šampiona nije nepoznato takmičenje. U evropskoj eliti bio je prošle sezone, kao igrač Partizana. Sigurno da će Manćini imati to u vidu kada bude sastavljao tim za utakmice sa najjačim evropskim klubovima.

"Dosta mi znači iskustvo koje sam stekao sa Partizanom. Mnogi igrači nikada ne zaigraju u Ligi šampiona, a ja sam bio dio toga već sa 19 godina. Sada sam napravio još jedan korak, zaista sam presrećan što ću ponovo biti učesnik tako velikog takmičenja".

Premijer liga je, međutim, novo iskustvo za Savića. I najboljim svjetskim defanzivcima potrebno je vremena da se prilagode fudbalu koji se igra u Engleskoj. Nemanja Vidić je, recimo, cijelu polusezonu proveo na klupi, prije nego što je postao najbolji igrač Mančester junajteda. Savić, međutim, vjeruje da odmah može u borbu.

"Mislim da mogu, vjerujem u sebe, znam koliko vrijedim. Spreman sam za engleski fudbal".

Nakon duela sa Mančester junajtedom, Savić u ponedjeljak 8. avgusta dolazi ponovo u Crnu Goru, na pripreme reprezentacije za prijateljski duel sa Albanijom. U mislima je, međutim, gostovanje Velsu početkom septembra i završnica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Svi vjerujemo da možemo. Imamo još tri utakmice, u dobroj smo poziciji, atmosfera u reprezentaciji je sjajna, navijači su uz nas i nema razloga da ne vjerujemo da ćemo se plasirati na EURO".

Bonus video: