Mugoša vjerovatno napušta Budućnost

"Mislim da bi to bio logičan put i naredni korak u mojoj karijeri. Ali, vidjećemo šta će se dešavati", kaže Mugoša
5 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2013. 15:36h

Sjajnu formu iz finiša sezone u dresu Budućnosti Stefan Mugoša prenio je i na mladu reprezentaciju - njegova dva gola potopila su Farska Ostrva za sigurnu pobjedu (3:0) na otvaranju kvalifikacija.

Napadač Budućnosti tako u dobrom raspoloženju odlazi na odmor, za koji se ne zna do kada će trajati. Njegov klub nije dobio licencu za nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa svi igrači Budućnosti imaju „voljno” vjerovatno do sredine jula, a i potpuno je neizvjesno da li će 21-godišnji napadač naredne sezone nositi dres podgoričkog kluba.

Nakon tri sezone pod Goricom u kojima je prošao sve i svašta - od blistavih momenata i najava, do suspenzije zbog nesporazuma s upravom - Mugoša je napokon došao na svoje. Može da bira gdje će nastaviti karijeru.

"Puno toga sam prošao za ove tri godine, bilo je i lijepih i ružnih stvari, sada mi ističe ugovor i mislim da je ovo najbolje vrijeme da odem i da se oprobam negdje u inostranstvu. Mislim da bi to bio logičan put i naredni korak u mojoj karijeri. Ali, vidjećemo šta će se dešavati", kaže Mugoša.

Njega i njegovog saigrača iz Budućnosti i mlade reprezentacije Marka Vukčevića, dvostrukog asistenta protiv Farskih Ostrva, nedavno je pod Goricom gledao trener Partizana Vuk Rašović. Nije tajna, “crno-bijeli” su zainteresovani.

"Znam da me je Partizan gledao, ali još ništa konkretno nema u vezi toga, niti me je neko kontaktirao", kazao je Mugoša.

Partizan ili neki drugi klub - Mugoša je blizu odlaska. Uostalom, ostati u klubu čija uprava nije omogućila fudbalerima da igraju u Evropi, iako su to pravo izborili na terenu, nema svrhe ni za jednog igrača koji može da ode bez obeštećenja, a Mugoša je jedan od takvih.

Kada već ne može u dresu Budućnosti, talentovani napadač dokazuje se u Evropi u dresu mlade reprezentacije. Dva gola Faranima na startu kvalifikacija su odlična najava.

"Imamo zaista talentovanu generaciju i mislim da smo spremni da napravimo korak više u odnosu na prethodne kvalifikacije, da osvojimo makar drugo mjesto u grupi i plasiramo se u baraž za Evropsko prvenstvo. Za golove dugujem zahvalnost saigračima, jer je sve to proizvod kolektiva, meni se ovoga puta posrećilo, u narednom meču će nekom drugom", ističe Mugoša, koji bio i na rezervnom spisku A reprezentacije za meč sa Ukrajinom.

Narednu utakmicu mlada reprezentacija Crne Gore igra 10. juna protiv Rumunije. U grupi u kojoj su još Njemačka i Republika Irska, biće to jedna od ključnih utakmica za drugo mjesto.

Ova generacija je bolja od prethodne

Sigurna pobjeda protiv Farskih Ostrva (3:0), iako protivnik pripada donjem domu evropskog fudbala, dobra je najava kvalifikacija, kaže Stefan Mugoša, strijelac u 4. i 66. minutu.

"Puno nam znači pobjeda i na psihološkom, ali i na bodovnom planu, jer smo već ostvarili prednost u odnosu na Rumuniju, koja je sa Farskim Ostrvima igrala 2:2.

Baš zbog te utakmice, izabranici Dušana Vlaisavljevića bili su oprezni pred meč sa autsajderom.

"Postigli smo gol na vrijeme, inače bi nam bilo neuporedivo teže da to nismo uradili. Protivnik je i u nastavku meča pokazao da nije toliko naivan. Opravdali smo ulogu favorita i sada nam ostaje da se spremamo za puno teže mečeve. Prije svega za utakmicu sa Rumunijom na našem terenu, koja može puno da nam donese".

Mlada reprezentacija Crne Gore ima fenomenalnu generaciju, kaže napadač Budućnosti.

"Imamo sjajnu ekipu po imenima, tu su Đorđević, Bakić, Boljević, Kosović... ali smo prije svega sjajni kao kolektiv, što je naš veliki adut. Upitan da uporedi sadašnju i prethodnu generaciju, koja se nije proslavila u kvalifikacijama, a čiji je Mugoša takođe bio član, napadač Budućnosti je odgovorio:

"I u prošloj generaciji je bilo odličnih igrača, ali mislim da je sadašnja bolja kao kolektiv, kao cjelina. To mi daje najveću nadu da možemo da zabilježimo bolji rezultat", kaže Mugoša.

Galerija

Bonus video: